Dan Grada Koprivnice

KOPRIVNICA – Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Koprivnice u četvrtak, 4. studenog 2021. godine obilježen je Dan grada Koprivnice, 665. rođendan, u dvorani Domoljub. Svečanoj sjednici uz članove Gradskog vijeća i čelnike Koprivnice, nazočio je i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH saborski zastupnik Darko Sobota, predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Damir Felak, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, te zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić i brojni uvaženi gosti.

U svom obraćanju na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i Vlade RH saborski zastupnik Darko Sobota je rekao:

– S velikom Vas radošću sve danas ovdje prisutne pozdravljam u ime predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i svoje osobno ime i čestitam svima Dan grada Koprivnice. Gotovo svi govornici prije mene spomenuli su mlade i obitelj. Ja neću direktno o tome iako sam ja osobno posljednjih 11, 12 godina bio svjedok svih tih događanja na prostoru Koprivnice kao jedan od zamjenika župana. I sam film koji smo vidjeli dao je jednu dobru poruku i sliku na sve to što Grad Koprivnica svih tih godina obraća pažnju. Sigurno kao središte Koprivničko-križevačke županije, ali i kao središte sjeverozapadne Hrvatske, Koprivnica prednjači po mnogočemu. Tu se zasigurno izdvaja ekonomska snaga, ali treba na to dodati i brigu o svakom stanovniku Koprivnice, od onog najmanjeg do najstarijeg i Koprivnica je perjanica ovog dijela Hrvatske te je ponos svima nama koji živimo u Koprivničko-križevačkoj županiji. Kada mi koji dolazimo iz manjih sredina, u prigodi ovakvih slavljeničkih dana kažemo kako želimo sredinu poželjnu za život naših stanovnika, onda nam je svima primjer Koprivnica, koja je “grad za život”, kako i kaže film koji smo vidjeli. Čestitke svima koji vode grad, čestitke Tebi gradonačelniče i tvojim suradnicima, kao i čestitke Tebi, predsjedniče Vijeća. Jedna velika zahvala i na međusobnom uvažavanju i korektnosti sa svim jedinicama lokalne samouprave, ne samo iz okruženja s onim koje gravitiraju prema Koprivnici, već i na prostoru Koprivničko-križevačke županije. Zahvala na jednoj suradnji i sinergiji prema Koprivničko-križevačkoj županiji jer je to zalog i garancija da svi ovi ciljevi i planove koje ima Grad Koprivnica će se i ostvariti. Nikad nije bilo veće suradnje i sinergije općina i gradova, pa tako i Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije i Vlade RH! Niz velikih infrastrukturnih projekata provodi se u Koprivničko-križevačkoj županiji kao i u Koprivnici i upravo je to zalog i garancija da uspijemo svi zajedno u tim ciljevima. Ja sam siguran da će Grad Koprivnica u tom uspjeti i da će u jednoj sinergiji i zajedništvu svi naši zacrtani planovi u Koprivničko-križevačkoj županiji biti i ostvareni. Veselim se svim tim uspjesima i realizaciji svakog projekta na dobrobit naših stanovnika, kazao je Sobota.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice, uz predsjednika Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivana Pala i gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića koji su podsjetili na najznačajnije u proteklom razdoblju, rođendan Koprivnici čestitali su u ime nazočnih načelnika i gradonačelnika gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren te potpredsjednica Hrvatskog sabora Sabina Glasovac. Tradicionalno, u sklopu svečane sjednice povodom Dana Grada, uručene su nagrade i priznanja Grada, zaslužnim pojedincima, udrugama, tvrtkama i ustanovama. Nagradu za životno djelo dobila je dugogodišnja predsjednica i umjetnička voditeljica Folklornog ansambla Koprivnica Nada Šešić, za iznimne zasluge na području kulturnog i umjetničkog života u Gradu Koprivnici, Medalje Grada Koprivnice za humanost i osobiti doprinos na području dobrovoljnog darivanja krvi uručene su  Biserki Čutanec, Vesnici SamardžićMiroslavu LukčinuKristijanu SminderovcuDarku Solaru i Martinu Strmečkom, Medalja Grada za sveukupni doprinos promicanju kulture, sporta i drugih područja društvenog života grada Koprivnice dodijeljena je Mirku Lukavskom, Vesni Petrušić uručena je Medalja Grada Koprivnice za sveukupni doprinos unaprjeđenju kvalitete odgojno-obrazovnog rada s djecom te Tanji Špoljar za sveukupni doprinos razvoju nezavisne kulture i umjetničke scene u Koprivnici. Plaketa Grada Koprivnice uručena je obitelji Gregorić-Rus za dugogodišnji doprinos razvoju obrtništva u Koprivnici, DVD Reka za sveukupni doprinos razvoju vatrogastva i društvenog života u naselju Reka, Odredu izviđača “Kamengrad” Koprivnica za sveukupni doprinos izviđačkom 30-ogodišnjem kontinuiranom radu s djecom i mladima, Umjetničkoj školi “Fortunat Pintarić” Koprivnica za sveukupni doprinos i postignuća u razvoju umjetničkog odgoja i obrazovanja u Koprivnici i Maji Raščanec za sveukupni doprinos očuvanju hrvatske tradicije i kulturne baštine.