Konstituirajuća sjednica Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Koprivničko-križevačke županije

KOPRIVNICA – Konstituirajuća sjednica Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Koprivničko-križevačke županije održana je u utorak, 26. listopada 2021. godine u prostorijama stranke u Koprivnici. Sjednici su prisustvovali zamjenik predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Tomislav Družak, predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota i predsjednik GO HDZ-a Koprivnica Ratimir Ljubić.

Za predsjednika Zajednice utemeljitelja „Dr. Franjo Tuđman“ Koprivničko-križevačke županije izabran je Krunoslav Vitelj iz Koprivnice, dok su za potpredsjednike izabrani Ljiljana Šapina iz Koprivnice, Đuro Klopotan iz Križevaca, Stjepan Fosić iz Molvi te Zdravko Mikotić iz Koprivnice. Martin Vaupotić iz Koprivnice izabran je za rizničara, a Željko Križić, također iz Koprivnice, izabran je za tajnika Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Koprivničko-križevačke županije.

Hvala članicama i članovima na iskazanom povjerenju i posebna mi je čast biti predsjednik Zajednice utemeljitelja naše stožerne hrvatske stranke. I mi utemeljitelji svojim iskustvom još uvijek možemo puno pridonijeti i našoj stranci i našoj zajednici stoga ćemo i u narednom mandatu marljivo raditi i na raspolaganju smo i našim mlađim stranačkim kolegicama i kolegama. Već za narednu našu sjednicu, proširit ćemo broj članova Odbora Zajednice kako bismo pokrili cijelo područje Koprivničko-križevačke županije, rekao je nakon izbora novi predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Koprivničko-križevačke županije Krunoslav Vitelj te se prisjetio i osnivačke skupštine HDZ-a koja je u Koprivnici održana 16. veljače 1991. godine u dvorani Domoljub.

– Čestitam novoizabranom vodstvu Zajednice utemeljitelja u svoje osobno i u ime predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Marija Kapulice. Drago mi je da ste se svi odazvali konstituirajućoj sjednici čime pokazujete kako Vam je stalo do naše stranke i daljnjeg rada u našoj Zajednici i stranci. Želim Vam da tim dobrim putem nastavite i dalje, a mi Vam u nacionalnoj Zajednici stojimo i dalje na raspolaganju za sve što će Vam zatrebati. Hvala Vam što radite na pozicioniranju stranke u Podravini i Prigorju i drago mi je što i u ovoj Zajednici vidim snagu i zajedništvo, kakvo odlikuje našu stranku, rekao je zamjenik predsjednika Zajednice utemeljitelja „Dr. Franjo Tuđman“ Tomislav Družak.

– Hvala svim utemeljiteljima koji su iznimno aktivni i u Gradskom odboru HDZ-a kao i u brojnim stranačkim aktivnostima na području Koprivnice. Svima želim uspješan mandat i dobar rad na zadovoljstvo svih članica i članova HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji, kazao je predsjednik GO HDZ-a Koprivnica Ratimir Ljubić.

Hvala Vam, dragi utemeljitelji, na svemu što radite, a posebno Vam hvala na svemu što ste napravili za izbore za stranačke čelnike na razini općina, gradova i županije. Još jednom ću ponoviti kako za sve rezultate koje naša stranka postiže na razini Koprivničko-križevačke županije možemo zahvatiti i Vama, utemeljiteljima. Vi, naši utemeljitelji, imate veliki ugled u sredinama iz kojih dolazite i na cijelom području Koprivničko-križevačke županije. Čestitam novoizabranom vodstvu naše županijske Zajednice i želim Vam puno uspjeha u radu i hvala Vam na primjeru koji nam svojim radom i djelovanjem pružate, rekao je predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota.