Zajednica žena Katarina Zrinski

U dvorani INA-e u Đurđevcu 20. veljače 2017. godine održana županijska Izborna skupština Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski.

Za predsjednicu je jednoglasno izabrana dosadašnja predsjednica Verica Rupčić, dok Županijsku organizaciju ZŽKZ čine: Katarina Budaj, Zlatica Gajski, Martina Gazdek, Agata Hudoletnjak, Nadica Ivančan, Irena Jagarinec, Vesna Križan, Danijela Matoić, Ankica Plečić, Branka Prpić, Zdenka Pugar i Božica Trnski.

Saborski zastupnik i potpredsjednik ŽO HDZ-a Damir Felak je izrazio zadovoljstvo aktivnostima i kontinuiranim radom Zajednice žena, koja je uz mladež najaktivniji dio stranke. Također je istaknuo važnost sudjelovanja žena u stranačkom životu uz naglasak na potrebu većeg angažmana žena, što će rezultirati i većom zastupljenošću žena u politici na lokalnoj razini. Izaslanice je pozdravio i potpredsjednik ŽO HDZ-a i načelnik općine Sv. Petar Orehovec Franjo Poljak te je naglasio bitnu ulogu žena u svim segmentima našega društva.

– Bit ćemo aktivne sudionice političkog života u svojim lokalnim sredinama te vas pozivam da se uključite u pripreme i kampanju za lokalne izbore s jasnim artikuliranjem svojih ambicija, ali vodeći računa o svojem političkom i društvenom angažmanu i posebice o dosadašnjim rezultatima svojega rada – rekla je Verica Rupčić.

Naglašeno je da će članice i dalje raditi na poboljšanju uloge i položaja žena te promicanju jednakosti  osiguravanjem  ravnopravnosti i jednakih mogućnosti sudjelovanja žena  u društvenom, političkom, kulturnom i javnom životu. Poseban naglasak je na jačanju položaja žena unutar Hrvatske demokratske zajednice i definiranje političkih  stajališta njezinih članica  u  temeljnim političkim pitanjima današnjice. Nastavit će se i s humanitarnim aktivnostima.