Održani unutarstranački izbori za predsjednike i potpredsjednike općinskih, gradskih i Županijske organizacije

KOPRIVNICA – Unutarstranački izbori za predsjednika i potpredsjednike Županijske organizacije HDZ-a Koprivničko-križevačke županije održani su ove nedjelje, 17. listopada 2021. godine. Na 25 biračkih mjesta u Koprivničko-križevačkoj županiji pravo glasa imalo je 5.095 članova i članica HDZ-a, a to je pravo u ovom izbornom unutarstranačkom krugu iskoristilo 1.115 članova i članica.

I u narednom četverogodišnjem mandatu dužnost predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Koprivničko-križevačke županije obnašat će dosadašnji predsjednik Darko Sobota, dok su za potpredsjednike izabrani Vlado Bakšaj, Damir Felak, Stjepan Milinković i Franjo Poljak.

– Zahvaljujem članicama i članovima stožerne hrvatske stranke, našeg HDZ-a u Podravini i Prigorju na iskazanom povjerenju i prilici da u još jednom mandatu, zajedno sa svojim timom, vodim HDZ u Koprivničko-križevačkoj županiji. Kao što je vidljivo, dokazani su pojedinci u svojim sredinama i zastupljeno je područje Koprivničko-križevačke županije. Pred nama su još i Izborne skupštine za članove i članice Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, a po završetku unutarstranačkih izbora, u Predsjedništvo naše stranke kooptirat ćemo još i dva iznimno uspješna dugogodišnja naša načelnika: Sinišu Pavlovića, načelnika Općine Kloštar Podravski koji će i dalje obnašati dužnost političkog tajnika te Mirka Peroka, načelnika Općine Virje, koji će biti rizničar. To je još jedan dokaz da vodimo brigu o ravnomjernoj zastupljenosti cijele Koprivničko-križevačke županije, a podsjećam kako je naš Županijski odbor do sada bio jedan od većih na razini Hrvatske te će tako biti i u narednom četverogodišnjem mandatu, rekao je predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborski zastupnik Darko Sobota.

Ciklus unutarstranačkih izbora završit će Županijskom izbornom skupštinom, koja se prema rokovima održavanja unutarstranačkih izbora, mora održati do zaključno 5. prosinca 2021. godine.

Izbori za općinske i gradske čelnike organizacija HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji

Gradske organizacije HDZ-a u narednom mandatu vodit će u Koprivnici Ratimir Ljubić, u Križevcima dr. Mato Devčić i u Đurđevcu Rajko Gašparić.

Općinsku organizaciju HDZ-a u Drnju vodit će Igor Lovrek, u Đelekovcu Marina Mihalec, u Ferdinandovcu Branko Patačko, u Goli Marijan Lukčin, Jadranko Jambrec vodit će općinsku stranačku organizaciju u Gornjoj Rijeci dok će u Hlebinama predsjednica biti Božica Trnski. Darko Sobota vodit će općinski HDZ u Kalinovcu, Mateja Jež Rogelj OO HDZ Kalnik, Siniša Pavlović OO Kloštar Podravski, Dražen Papac OO Koprivnički Bregi, a Barbara Blazic OO Koprivnički Ivanec. Igor Horvat naredne četiri godine bit će predsjednik općinske organizacije Legrad, Bernard Gregurić OO Molve, Ivan Mičurin OO Novigrad Podravski, Katarina Kozarić Šabarić OO Novo Virje, Krešimir Matijaši OO Peteranec, Marko Derežić OO Podravske Sesvete, Zvonimir Fajfarić OO Rasinja, Vlado Bakšaj OO Sokolovac, Krešimir Habijanec OO Sveti Ivan Žabno, Franjo Poljak OO Sveti Petar Orehovec te Davor Čižmešinkin bit će predsjednik OO Virje.