KANDIDATI ZA ŽUPANA D. KOREN I ZAMJENIKA ŽUPANA RATIMIR LJUBIĆ PREDSTAVILI IZBORNI PROGRAM

KOPRIVNICA – Kandidati HDZ-a i MREŽE Nezavisnih lista za župana i zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i Ratimir Ljubić predstavili su u utorak, 11. svibnja 2021. godine, u Gradskom parku u Koprivnici, u Gradskom paviljonu, izborni program na narednom mandatnom razdoblju. Konferenciji za medije na kojoj je predstavljen program bili su i predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborski zastupnik Darko Sobota te predsjednici županijskih organizacija HSU-a Željko Pintar i HNS-a Goran Pakasin.

Darko Koren, kandidat HDZ-a i MREŽE Nezavisnih lista za župana i u narednom mandatu naglasio je uvodno kako je županija jedan iznimno složen sustav kojim treba znati uspješno, odgovorno i sigurno upravljati:

– Naglasak je i dalje stavljen na školstvo i zdravstvo, na što je usmjereno 75% proračuna. Među ostalim, u obrazovanju se izdvaja projekt gradnje pet školsko-sportskih dvorana. Dalje idu i programi socijalne politike poput već dobro znanog i projekta koji se provodi 15 godine, a radi se o projektu pomoći u kući. Tu je program sufinanciranja smještaja u privatnim domovima za starije i nemoćne. Ne smijemo zaboraviti ni izgradnju novog Učeničkog doma u Koprivnici, a u obrazovanju je planiran projekt vrijedan oko 115 milijuna kuna koji obuhvaća 10-ak novih projekata, poput nove škole u Koprivničkom Ivancu. Podsjećam još jednom kako se na području Koprivničko-križevačke županije realiziraju najveće nacionalne investicije u vrijednosti 5,2 milijarde kuna, od drugog željezničkog kolosijeka, brze ceste, tri projekta Aglomeracije i RCGO Piškornic, naveo je među ostalim D. Koren.

Ratimir Ljubić, kandidat za zamjenika župana naglasio je kako se u protekle četiri godine pokazalo što ovaj tim zna, hoće i može raditi.

– Gledat ćemo da damo i poticaje i stimulanse našim mladim ljudima koji žele otvoriti poduzeća, obrte i koji žele biti dio gospodarskog sustava naše županije, a puno toga imamo u planu realizirati sredstvima Fonda za oporavak čime ćemo napraviti još bolju i kvalitetniju županiju, kazao je R. Ljubić.

– Uz sve spomenute projekte, istaknut ću najznačajnije i na samom početku spomenuti kako su 2,85 milijardi kuna odobrenih sredstava na području Koprivničko-križevačke županije po podacima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Najviše od svih susjednih županija. Vrijednost svih trenutnih projekata na području Koprivničko-križevačke županije je ukupno 5,2 milijarde kuna. U proteklih 10-ak dana svjedočili smo sufinanciranjima projekata naših općina iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Središnjeg ureda za demografiju i mlade što je ukupno potpora od gotovo 10 milijuna kuna, a taj pozitivan trend nastavit ćemo i dalje jer je 10-ak općina na natječaju ministarstva prostornog uređenja, graditelja i državne imovine dobilo dodatno još dva milijuna kuna. Upravo su to naše smjernice, naši ciljevi, rekao je Darko Sobota.