PREDSJEDNIK PLENKOVIĆ NA DRUŽENJU S KANDIDATIMA U KOPRIVNICI

KOPRIVNICA – Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković u pratnji ministrice poljoprivrede Marije Vučković i glavnog tajnika stranke Krunoslava Katičića posjetio je u petak, 30. travnja 2021. godine, Koprivnicu gdje se sastao s kandidatima stranke za predstojeće lokalne izbore u Koprivničko-križevačkoj županiji. Domaćini su mu bili predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborski zastupnik Darko Sobota te predsjednik GO HDZ Koprivnica Ratimir Ljubić, a druženju se pridružio i aktualni župan Darko Koren.
Drago mi je što danas u Koprivnici mogu dati snažnu županu Darku Korenu za još jedan mandat župana u Koprivničko-križevačkoj županiji. U prošlom smo mandatu imali sjajnu suradnju i uvjeren sam da će sa zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem te Darkom Sobotom, nositeljem liste za Županijsku skupštinu, dobiti većinsko povjerenje birača te predano raditi za kvalitetniji život svih stanovnika u Koprivničko-križevačkoj županiji. Želim podržati i naše kandidate za gradonačelnika Koprivnice Franju Markovića, gradonačelnika Križevaca Matu Devčića i gradonačelnika Đurđevca Željka Turbeliju kao i sve kandidate za načelnice i načelnike, rekao je predsjednik Plenković u svom obraćanju medijima.
Vjerujem kako je HDZ spreman na nove izazove na svim razinama. Kao Vlada, i dalje ćemo podupirati regionalni razvoj Hrvatske, to smo učinili ovdje s fiskalnom decentralizacijom u protekle četiri godine u odnosu na razdoblje prije 2017. godine. Koprivničko-križevačka županija, gradovi i općine ovdje imaju 108 milijuna kuna više prihoda u odnosu na prijašnje razdoblje. Ugovoreno je tri milijarde kuna projekata iz europskih fondova, a za gotovo devet tisuća radnika osigurali smo plaće u iznosu od 108 milijuna kuna kroz mjeru očuvanja radnih mjesta u vremenu COVID krize. Nastavljamo i s infrastrukturnim, prije svega, prometnim povezivanje, a ključan je željeznički pravac prema Mađarskoj te nastavak izgradnje brze ceste od Križevaca do Koprivnice. To su samo neki od primjera angažiranog rada Vlade i podrške Koprivničko-križevačkoj županiji, dodao je Plenković.