MINISTAR DARKO HORVAT U KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI

KOPRIVNICA – Radni sastanak s ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darkom Horvatom održan je u utorak, 27. travnja 2021. godine, u prostorima Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici. Sastanku su uz župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena i njegovog zamjenika Ratimira Ljubića sa suradnicima, nazočili i saborski zastupnici Darko Sobota i Mišel Jakšić, ujedno i gradonačelnik Koprivnice.

Tom prilikom ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Koren uručio je Odluku o darovanju nekretnine u vlasništvu RH u svrhu rekonstrukcije i nadogradnje Učeničkog doma u Koprivnici.

– “Učenički dom vrijedan je 25 milijuna kuna i značajno će podići razinu obrazovanja na ovom području, a ovaj doprinos resornog ministarstva i Vlade RH je kotačić u mozaiku nastojanja da se, ne samo konačište, već i drugi slični projekti neiskorištenih nekretnina prate i potpomažu na ovakav način. Država će i dalje činiti sve da uz što manju administraciju svim općinama, gradovima i Županiji stavi na raspolaganje sve nekretnine koje nisu od strateškog interesa za RH, a da za njih općine, gradovi i Županija imaju pripremljene projekte, rekao je prilikom uručenja Odluke ministar Horvat.

Zgrada željezničkog konačišta u Koprivnici bit će pretvorena u moderan učenički dom, a projekt će se realizirati u partnerstvu Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice.

Foto: kckzz.hr