Predsjednik D. Sobota oštro osudio skandaloznu poruku portala index.hr!

Razočaran sam i nadasve zgrožen diskriminacijom koju u posljednje vrijeme doživljavamo u Republici Hrvatskoj, posebice u medijskom prostoru. U Republici Hrvatskoj za koju smo se moji prijatelji i ja borili početkom ’90. kada smo svi s istim žarom i istom željom krenuli braniti našu zemlju od srpske agresije.

Danas, u 21. stoljeću, kad s ponosom živimo i imamo našu slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku, za koju su mnogi dali svoje živote, diskriminacija nas iz dana u dan okružuje!

Kao ponosni član Hrvatske demokratske zajednice od samih početaka stranke, stožerne hrvatske stranke, stranke koja je zaslužna za stvaranje naše Republike Hrvatske, zgrožen sam diskriminacijom koju provode mediji, od kojih se posljednji izdvaja primjer index.hr.

Skandalozna objava portala, koji za sebe uvijek ima samo lijepe epitete, poput istine i samo istine, bez imalo srama diskriminira sve nas, moje kolege i prijatelje, članove i članice HDZ-a, ne samo u Koprivničko-križevačkoj županiji, već i cijeloj RH, ali i šire!

Kakav primjer danas dajemo našoj djeci, unucima? Jesmo li smo li stvarali Hrvatsku da nas danas neki, kako sebe nazivaju „novinari“ diskriminiraju jer smo s ponosom članovi vladajuće hrvatske stranke, stranke čiji su članovi stvarali Hrvatsku da bi danas upravo ti „novinari“ mogli piskarati po tom portalu? Ovo je očiti dokaz kako danas svatko sebe može nazivati novinarom!

Novinarstvo nije posao, to je život, prenošenje istinitih činjenica, a ne uznemiravanje javnosti u teškim vremenima pandemije koja je zahvatila cijeli svijet! Radimo za dobrobit svih naših sugrađana, bez obzira na stranačku pripadnost, te svojim djelima opravdavamo dano nam povjerenje!

U ova teška vremena, umjesto pozitivnih i lijepih stvari i usmjeravanja prema boljem sutra, oštro i bez ikakve zadrške osuđujemo svaku diskriminaciju, po spolu, rasi pa evo, i u novije vrijeme prema članstvu u strankama. HDZ Koprivničko-križevačke županije i ja osobno, oštro osuđujemo tako nešto! No, to nam je dodatni „vjetar u leđa“ ususret lokalnim izborima koji su pred nama, na kojima će Hrvatska demokratska zajednica, stožerna hrvatska stranka, još jednom pobijediti i pokazati zajedništvu, slogu i jedinstvo te žar, isti onaj kojim smo branili i sagradili našu Republiku Hrvatsku!

Ponosni član HDZ-a i predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, Darko Sobota