31. obljetnica HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji

KOPRIVNICA – U spomen na preminule utemeljitelje i članove i članice Hrvatske demokratske zajednice u Koprivničko-križevačkoj županiji u utorak, 16. veljače 2021. godine, na Gradskom groblju “Pri Svetom Duhu” u Koprivnici, skromno i u skladu s epidemiološkim uvjetima, obilježena je 31. godišnjica stranke u Koprivničko-križevačkoj županiji. Delegacija Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, predvođena predsjednikom ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborskim zastupnikom Darkom Sobotom, položila je vijenac i zapalila svijeće u spomen na utemeljitelje i članove i članice stranke. Vijenac su položili i zapalili svijeće, uz predsjednika ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darka Sobotu, i potpredsjednici ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Damir Felak, Stjepan Milinković i Franjo Poljak, politički tajnik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Siniša Pavlović, predsjednik GO HDZ-a Koprivnica Ratimir Ljubić i jedan od utemeljitelja Krunoslav Vitelj.

Nakon polaganja vijenca i paljenja svijeća, medijima su se obratili predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborski zastupnik Darko Sobota te utemeljitelj Krunoslav Vitelj:

– Prilika je ovo da se prisjetimo svih utemeljitelja, članova i članica s početka naše stranke u Koprivničko-križevačkoj županiji. U samom početku bilo nas je malo, no iz dana u dan naša je stranka rasla i uspjeli smo napraviti našu državu, Republiku Hrvatsku. Od nas utemeljitelja, ostalo nas je još šest živih i prilika je ovo da se prisjetimo onih koji nisu među nama i veliko im hvala svima kao i njihovim obiteljima na svemu što su učinili, rekao je tom prilikom Krunoslav Vitelj.

– Dan je ovo prisjećanja na one koji su utkali i svoje živote, od utemeljitelja do članova, i u Hrvatsku demokratsku zajednicu, ali i u stvaranje neovisne Republike Hrvatske. Doprinos danas ŽO HDZ-a na prostoru Koprivničko-križevačke županije je veliki i sva naša stremljenja i razmišljanja su i u smjeru boljitka i napretka upravo onakvog kakvog su i naši članovi u početku, kod utemeljenja stranke i željeli. Nas doprinos proteklim godinama, bit će skorašnje izdavanje monografije od 30 godina Hrvatske demokratske zajednice u Koprivničko-križevačkoj županiji, u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu te svim našim općinama, od samih početaka do danas. Monografija je trebala biti predstavljena još lani, no zbog pandemije koronavirusa, kojom se još uvijek borimo, nismo ju mogli lani predstaviti, a vjerujem kako će se uskoro epidemiološka situacija popraviti te ćemo u narednom razdoblju predstaviti i monografiju, istaknuo je predsjednik Darko Sobota.