KONFERENCIJA ZA MEDIJE ČELNIKA ŽO HDZ-a KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

KOPRIVNICA – Konferencija za medije održana je danas, u četvrtak, 19. prosinca 2019. godine u prostorima HDZ-a u Koprivnici, a na konferenciji su govorili predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota, potpredsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborski zastupnik Damir Felak te potpredsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i predsjednik GO HDZ-a Križevci dr. Mato Devčić.

Uvodno se predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota osvrnuo na ovotjedni cjelodnevni posjet predsjednika Vlade RH i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića sa suradnicima Koprivničko-križevačkoj županiji u sklopu čega je predsjednik Vlade Plenković u pratnji svojih domaćina župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena i zamjenika Darka Sobote boravio u Križevcima, Svetom Ivanu Žabnu, Đurđevcu, Kalinovcu i Koprivnici te je u kasnim poslijepodnevnim satima održano i druženje sa članicama i članovima HDZ-a s područja Koprivničko-križevačke županije, a skupu su uz predsjednika Plenkovića nazočili i glavni tajnik HDZ-a te predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković kao i ministar financija Zdravko Marić, ministar uprave Ivan Malenica, ministar državne imovine Mario Banožić te ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković.

“Veliko je to priznanje i Koprivničko-križevačkoj županiji, a posebno svim članovima i članicama HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji i poticaj za ono što je pred nama, a to su predsjednički izbori ove nedjelje, 22. prosinca 2019. godine. I na tom skupu sa članstvom, još jednom je istaknuto kako je kandidatkinja HDZ-a za predsjedničke izbore naša sadašnja i buduća predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je puno učinila i za našu županiju, a posebno za Hrvatsku. Naša je predsjednica svojim radom na međunarodnoj razini pomogla pozitivnoj slici i uspjesima RH u svijetu na što moramo biti izuzetno ponosni jer je ona hrvatski brend. Ne zaboravimo da je RH maknula iz “regiona” te ju inicijativom Tri mora pozicionirala u srednju Europu, gdje nam je i mjesto. Na zaboravimo kako je naša predsjednica u dobrim odnosima s najmoćnijim čovjekom svijeta, predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom, bila je prva žena pomoćnica glavnog tajnika NATO-a, dok je problem onečišćenja zraka iz rafinerije u Bosanskom Brodu riješila u izravnom razgovoru s predsjednikom Rusije, Putinom.”, kazao je Sobota, koji je medijima dodao kako je u razgovoru predsjednika Plenkovića upoznao s bitnim problemima Koprivničko-križevačke županije.

Na sve to, nadovezao se i potpredsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborski zastupnik Damir Felak, koji je iznimno zadovoljan posjetom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, kao i nedavnom posjetom aktualne predsjednice i buduće predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

“To pokazuje kako aktualna Vlada na čelu s predsjednikom Plenkovićem, kao i aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović vode računa o ravnomjernom razvoju Hrvatske. HDZ naglašava sinergiju i stabilnost vlasti kao preduvjet razvoja, što se svakodnevno potvrđuje. Time u vodu padaju priče kako ova Vlada ne vodi brigu o Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji. Mnogo je toga uloženo u naš kraj, a i u budućnosti će se uložiti. Ne zaboravimo kako je aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u skladu sa svojim ovlastima na odličan način radila na promociji Hrvatske na međunarodnoj razini, a isto tako djeluje i na unutarnju politiku. U tome je sinergija predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i Vlade vrlo dobra. Nadam se i vjerujem kako će građani Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice prepoznati rad HDZ-a i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović te joj na izborima dati povjerenje, čime daju, ujedno, povjerenje onima koji na odgovoran način vode državu. Isto tako se nadam kako će razmisliti vrijedi li se baviti onima koji su imali priliku nešto odraditi za Hrvatsku, pa i Koprivnicu koja daje glas SDP-u. Neka se samo prisjete što je Milanovićeva vlada kapitalno napravila za ovaj Grad, a što Vlada kojoj je na čelu naš predsjednik Plenković. Čudi me da se Zoran Milanović kandidira za predsjednika, iako je on sam rekao kako je Hrvatska slučajna država te da bi ukinuo predsjedničko mjesto.”, rekao je Felak.

Po riječima potpredsjednika ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i predsjednik GO HDZ-a Križevci dr. Mate Devčića, ujedno ravnatelja OB “Dr. Tomislav Bardek” Koprivnica, suradnja Vlade RH i Predsjednice koja promovira hrvatske vrijednosti je odlična.

“Hrvatska po brojnim agencijama stoji bolje nego je ikada staja. To je rezultat rada, kontinuiteta i sinergizma. Nakon 20 godina možemo reći kako se danas rezultati uistinu vide. Postoji briga i zainteresiranost Vlade i njenog čelnog čovjeka, našeg predsjednika Plenkovića i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović za sve ono što se uistinu događa na terenu. Vjerujem da će na ovim izborima, u prvom krugu koji nas čeka ove nedjelje, 22. prosinca 2019. godine, građani Koprivničko-križevačke županije izaći na izbore, prepoznati dobre rezultate koje ostvarujemo u Koprivničko-križevačkoj županiji i dati svoj glas kandidatkinji HDZ-a, aktualnoj i budućoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović.”, kazao je Devčić.

Čestitajući Božić i Novu godinu svim predstavnicima medija i njihovim obiteljima, čelnici ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije još su jednom naglasili kako je jedina prava kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu, aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović čije su znanje, iskustvo i ugled u svijetu velika prednost u odnosu na ostale kandidate te su pozvali sve da izađu ove nedjelje, 22. prosinca 2019. godine na birališta i biraju Kolindu Grabar Kitarović JER HRVATSKA ZNA!