ODRŽANA 38. PROŠIRENA SJEDNICA ŽO HDZ-a KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

KOPRIVNICA – 38. proširena sjednica ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, kojom je predsjedao predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota, a nazočili su joj članovi Županijskog odbora, načelnici i načelnice HDZ-a, predsjednici GO i OO HDZ-a, članovi i članice Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije kao i članovi Izbornog stožera Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, održana je u srijedu, 18. prosinca 2019. godine u prostorima stranke u Koprivnici.

Na početku sjednice predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota osvrnuo se na cjelodnevni boravak predsjednika Vlade RH i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića sa suradnicima u ponedjeljak, 16. prosinca 2019. godine, u Koprivničko-križevačkoj županiji, kada su boravili u Križevcima gdje je u Križevačkoj eparhiji održan sastanak, potom je uslijedilo i službeno puštanje u promet pruge Sveti Ivan Žabno-Gradec, promotivnom vožnjom na toj novoizgrađenoj dionici pruge, u duljini od 12,2 kilometara, a radi se o prvoj pruzi izgrađenoj u Hrvatskoj u posljednjih 52 godine i to sredstvima EU u vrijednosti 258 milijuna kuna. Potom je uslijedio posjet Đurđevcu te obilazak tvrtke RASCO u Kalinovcu, a po dolasku u Koprivnicu održan je radni sastanak sa čelnicima Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice te potpisivanje ugovora vezanih uz projekt Aglomeracije Koprivnica. Nakon toga, podsjetio je predsjednik Sobota, održan je i 7. sastanak Vlade RH i svih hrvatskih župana i predstavnike Udruge gradova i Udruge općina na kojem je sa svim hrvatskim županima ministar uprave Ivan Malenica potpisao Sporazume o preuzimanju poslova ureda državne uprave koji stupa na snagu 1. siječnja 2020. godine. Nakon obilaska tvornice Vegete i sudjelovanju obilježavanju 60. godišnjice Vegete, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković susreo se i sa 600-tinjak članova i članica stranke s područja cijele Koprivničko-križevačke županije, a u njegovoj su pratnji bili i brojni ministri.

Predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota izvijestio je i o održanim zajedničkim sjednicama Predsjedništva i Nacionalnog vijeća te Središnjeg odbora HDZ-a gdje su čelnici HDZ-a na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem još jednom svim članicama i članovima čestitali na organizaciji druženja i skupa u Koprivnici, te pohvalili organizaciju skupa.

“Upravo je taj skup potvrda zajedništva i jedinstva HDZ-a u Koprivničko-križevačke županije koje ćemo potvrditi u nedjelju, 22. prosinca 2019. godine na izborima za predsjednicu RH jer najbolja kandidatkinja je kandidatkinja HDZ-a, naša sadašnja i buduća predsjednica Kolinda Grabar Kitarović”, istaknuo je Sobota te pozvao sve da se u nedjelju, 22. prosinca 2019. godine maksimalno angažiraju. Ujedno je predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije zahvalio svima koji su donirali za kampanju za Kolindu Grabar Kitarović.

Predsjednik Sobota podsjetio je još jednom sve kako će se u četvrtak, 19. prosinca 2019. godine u zagrebačkoj Ciboni održati završni skup naše kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović kojem će prisustvovati i članovi i članice HDZ-a iz Koprivničko-križevačke županije.

O tome što su zadaci i dužnosti promatrača na ovim izborima za predsjednika RH, ove nedjelje, 22. prosinca 2019. godine, kako ih pripremiti, što moraju znati, koja su im zaduženja, kako ostvaruju svoja prava i zadaće članovima je pojasnio Tihomir Kvakarić te je pozvao prisutne da odrade još jedan sastanak sa svojim promatračima i upoznaju ih s njihovim zadacima i poslovima.