TRADICIONALNO DRUŽENJE “KATARINA” U DOMU ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE U KOPRIVNICI

KOPRIVNICA – U sklopu dugogodišnje tradicije blagdanskog druženja, po 21. puta članice Zajednice žena HDZ-a «Katarina Zrinski» Koprivničko-križevačke županije posjetile su Dom za starije i nemoćne u Koprivnici, gdje su se družile s korisnicima.

Ravnateljica Vesna Križan zahvalila je članicama, koje kontinuirano dolaze čemu se korisnici izuzetno vesele, što je vidljivo i po ispunjenoj dvorani i njihovim ozarenim licima.

 

Predsjednica Zajednice žena “Katarina Zrinski” Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić izrazila je zadovoljstvo suradnjom, kao i uzajamnom srećom i radošću prilikom svakog susreta. Naglasila je da “Katarine” uvijek dolaze otvorena srca sa željom da podijele ljubav i lijepe trenutke u blagdansko vrijeme. Svima je zaželjela lijepe i mirne blagdane da ih provedu u zajedništvu te sretnu i zdravu Novu godinu uz obilje Božjeg blagoslova, a zatim je najavila nastup mlađe folklorne skupine KUD-a Petar Preradović iz Đurđevca.

Izveli su dvije koreografije koje je pripremila i uvježbala njihova voditeljica Monika Rupčić: Podravina – “Iz onoga divnog kraja jesam ja” i Slavonija -“Cupni nogom, opanak ne žulja”.  Sjajna izvedba te ples i pjesma mladih su izazvali veliko oduševljenje korisnika. Susret je nastavljen razgovorom i druženjem uz darivanje korisnika voćem i zamolbu za novim susretom i programom kojemu se svi posebno raduju iz godine u godinu.