PREDSJEDNIK ŽO HDZ-a KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE DARKO SOBOTA NA SJEDNICI GO HDZ-a KOPRIVNICA

KOPRIVNICA – U prostorijama stranke u Koprivnici, u utorak, 10. prosinca 2019., održana je sjednica Gradskog odbora HDZ-a Koprivnica. Sjednici je, uz članove i članice GO, predvođene predsjednikom Goranom Kovačićem i potpredsjednikom GO te saborskim zastupnikom Damirom Felakom, nazočio i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota.
Tema sjednice bila je predstojeći predsjednički izbori.

Predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota zahvalio je članicama i članovima koji su dali svoj obol prikupljanju potpisa za kandidatkinju HDZ-a Kolindu Grabar Kitarović za predsjednicu RH te naglasio kako je u Koprivničko-križevačkoj županiji prikupljen najveći broj potpisa u odnosu na ostale županije u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Sobota je pozvao članove i članice da se u narednom razdoblju do prvog kruga predsjedničkih izbora, koji će se održati 22. prosinca 2019., dodatno angažiraju, razgovaraju sa simpatizerima, posebice s onim neodlučnima te podsjete na sva postignuća i rad aktualne predsjednice i kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović u prvom mandatu, a isto tako je još jednom naglasio kako je HDZ u Koprivničko-križevačkoj županiji, po broju mandata osvojenih na lokalnoj i regionalnoj razini, najjača politička opcija u Podravini i Prigorju. 

Članove i članice GO HDZ-a Koprivnica predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota izvijestio je i o programu boravka predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića u Koprivničko-križevačkoj županiji idućeg ponedjeljka, 16. prosinca 2019. godine te naglasio kako će tom prilikom predsjednik Plenković posjetiti Križevce, potom će prisustvovati i službenom puštanju u promet željezničke pruge Sveti Ivan Žabno-Gradec, u kolodvoru Gradec, nakon čega odlazi u Đurđevac i Kalinovac te dolazi u Koprivnicu gdje će se održati zajednički sastanak čelnika Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice u sjedištu Županije, zatim će također nazočiti i potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte aglomeracije Koprivnica i Đurđevac. Nakon toga u dvorani Doma mladih održat će se i sastanak Vlade RH i Hrvatske zajednice županija, odnosno svih župana u sklopu kojeg će biti potpisan i sporazum o preuzimanju poslova ureda državne uprave sa svim županima, a boravak u Koprivničko-križevačkoj županiji završit će svečanom akademijom u povodu 60 godina Vegete u koprivničkoj prehrambenoj kompaniji Podravci.

Potrebno je u predstojećem razdoblju bodriti ljude i podsjetiti na učinjeno aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović kao i aktualne Vlade na čelu s predsjednikom Plenkovićem, naglasio je na sjednici Gradskog odbora HDZ-a Koprivnica potpredsjednik GO HDZ-a Koprivnica i saborski zastupnik Damir Felak te naglasio kako ni projekata aglomeracije Koprivnica i Đurđevac, za što će ugovori biti potpisani narednog ponedjeljka, 16. prosinca 2019. godine, ne bi bilo upravo bez aktualne Vlade i resonog ministra te čelnika Hrvatskih voda. Felak je zaključio kako svi članovi i članice imaju u narednom razdoblju primarni zadatak motivirati prijatelje, rodbinu i poznanike da izađu na predstojeće predsjedničke izbore te glasaju za najbolju kandidatkinju, kandidatkinju HDZ-a Kolindu Grabar Kitarović.

Predsjednik GO HDZ-a Koprivnica Goran Kovačić još je jednom zahvalio, također, svima koji su se uključili u prikupljanje potpisa te pozvao sve da svoj glas na predstojećim predsjedničkim izborima daju glas kandidatkinji HDZ-a Kolindi Grabar Kitarović jer su predsjednički izbori ujedno i trasiranje puta za parlamentarne izbore koji će se održati 2020. godine. Također, predsjednik Kovačić zahvalio je svim članovima i članicama koji su došli i družili se s aktualnom predsjednicom i kandidatkinjom HDZ-a Kolindom Grabar Kitarović prilikom nedavnog posjeta Koprivničko-križevačkoj županiji. Ujedno je izvijestio članove i članice GO HDZ-a Koprivnica kako je održana i Koordinacija klubova vijećnika Gradskog vijeća Grada Koprivnice kao dio priprema za sjednicu Gradskog vijeća Grada Koprivnice koja će se održati narednog utorka, 17. prosinca 2019. godine, a na kojoj će se među ostalim, naći točka vezana uz rebalans ovogodišnjeg proračuna.