SJEDNICA VLADE RH I HRVATSKE ZAJEDNICE ŽUPANIJA U PONEDJELJAK, 16. PROSINCA U KOPRIVNICI

ZAGREB – Radni sastanak s predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem danas, u utorak, 10. prosinca 2019. godine, u Zagreb su održali župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i njegov zamjenik, ujedno i predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota.

Na sastanku su usuglašeni detalji oko zajedničke sjednice Vlade RH i Hrvatske zajednice županija, odnosno svih hrvatskih župana koji će se održati u ponedjeljak, 16. prosinca 2019. godine u Koprivnici u dvorani Doma mladih.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sa suradnicima, osim sastanka, obići će Koprivničko-križevačku županiju te će posjetiti Križevce, Đurđevac, Koprivnicu i Kalinovac.

Posjet će predsjednik Plenković započeti u Križevcima gdje će predati donaciju Križevačkoj eparhiji, a potom će na novootvorenoj pruzi Sveti Ivan Žabno-Gradec, na kolodvoru Gradec u Zagrebačkoj županiji dočekati vlak. Nakon toga, prisustvovat će svečanom otvorenju Poduzetničkog inkubatora u Đurđevcu i posjetit će tvrtku Rasco u Kalinovcu, a zatim slijedi radni sastanak u sjedištu Koprivničko-križevačke županije, na kojem će sudjelovati čelnici Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice. Također u ponedjeljak, 16. prosinca 2019. godine, održat će se i potpisivanje aglomeracija Koprivnica i Đurđevac i potom slijedi sastanak Vlade RH sa svim hrvatskim županima. Upravo u Koprivnici narednog ponedjeljka, 16. prosinca 2019. godine, bit će potpisani i sporazumi o preuzimanju poslova ureda državne uprave.