KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ U POSJETU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI

VIRJE – U posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji boravila je u utorak, 3. prosinca 2019. godine Kolinda Grabar Kitarović koja je svoj posjet Podravini i Prigorju započela u Općini Virje. U sjedištu Općine održala je sastanak s čelnicima Općine Virje predvođenima načelnikom Mirkom Perokom te Koprivničko-križevačke županije na čelu sa županom Darkom Korenom i njegovim zamjenikom Darkom Sobotom te načelnicima općina Đelekovec Štefica Sirutka, Hlebine Božica Trnski te Gola Stjepanom Milinkovićem.

Bila je to prilika da načelnik Općine Virje Mirko Perok predstavi Kolindi Grabar Kitarović gospodarske, turističke kao i brojne demografske programe i mjere koja općina provodi te je istaknuo kako je samo u posljednjih godinu dana na području Općine Virje realizirano projekata u vrijednosti 8,5 milijuna kuna, a sredstva su najvećim dijelom iz fondova EU. Također, Perok je predstavio i planove za naredno razdoblje te naglasio kako su spremni projekti u vrijednosti 40 milijuna kuna, a prate ih sve važeće dozvole. Perok je s ponosom zahvalio Kolindi Grabar Kitarović, koja je kao predsjednica RH, pokroviteljica međunarodnog festivala tradicionalnih kolača “Prkačijade” koja se održava u Virju.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolinda Grabar Kitarović istaknula je kako rado dolazi u Koprivničko-križevačku županiju i kako ju raduju uspjesi koje Općina Virje postiže naglasivši kako posjetom nastoji pokazati važnost razvoja cjelokupnog prostora Hrvatske i vrijednosti ljudi koji na njemu obitavaju inastoje stvoriti bolju budućnost, te je obećala kako će i iduće godine, kao predsjednica RH, sudjelovati u pokroviteljstvu značajnih turističkih manifestacija u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Nakon Virja, u pratnji čelnika ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije predvođenima predsjednikom ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darkom Sobotom, Kolinda Grabar Kitarović obilazak Koprivničko-križevačke županije nastavila je u Koprivnici, gdje se na središnjem Zrinskom trgu družila s građanima. U Koprivnici su ju, uz čelnike ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, dočekali predsjednik GO HDZ-a Koprivnica Goran Kovačić, saborski zastupnik Damir Felak, župan Darko Koren i njegov zamjenik Ratimir Ljubić, članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina te brojni članovi i članice koprivničkog HDZ-a.

Nakon druženja na središnjem Zrinskom trgu u Koprivnici, Kolinda Grabar Kitarović u društvo predsjednika ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darka Sobote i potpredsjednika ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborskog zastupnika Damira Felaka, predsjednika GO HDZ-a Koprivnica Gorana Kovačića te članova i članica podravsko-prigorskog HDZ-a popila je čaj i kavu s građanima.

„Koprivnica je primjer kako moramo i možemo krenuti dalje, ona je dom Podravke kompanije koja koristi domaću siroviju i prati trendove te  koju promoviram na svojim putovanjima jer je spremna proizvoditi za sva tržišta. Njihovi su proizvodi prepoznati i traženi diljem svijeta. Imate ogromne potencijale, a Koprivnici želim da se prometno poveže s ostatkom Hrvatske i autocestom. Za to sam se zalagala i kad sam izmjestila svoj ured u Koprivnicu, a nastavit ću se zalagati i dalje“naglasila je Kolinda Grabar Kitarović.

 

Obilazak Križevačko-koprivničke županije završen je u Križevcima gdje je Kolinda Grabar Kitarović kratko stala na Strossmayerovom trgu gdje se podružila s Križevčankama i Križevcčanima, a potom je u križevačkoj dvorani Hrvatskog doma održan skup gdje su se prisutnima obratili predsjednici gradske i županijske organizacije HDZ-a, ali i predsjednici stanaka koji podržavaju dosadašnji te aktivno lobiraju i za budući predsjednički mandat Kolinde Grabar-Kitarović.

Tomm prilikom nazočnima na skupu kao jedan od domaćina obratio se predsjednik križevačkog HDZ-a dr. Mato Devčić, zatim predstavnici političkih stranaka koje podržavaju dosadašnji kao i budući mandat Kolinde Grabar Kitarović, zamjenik predsjednika HDS-a i saborski zastupnik Branko Hrg te predsjednik MREŽE Nezavisnih lista Darko Koren.

U nastavku skupa, članicama i članovima HDZ-a i simpatizerima obratio se i predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota, koji je među ostalim istaknuo:

I prije pet godina kao i na početku stvaranja Hrvatske pokazali smo zajedništvo, jedinstvo i snagu koju Hrvatska demokratska zajednica ima i koje danas, ali i sutra svi moraju biti svjesni. Hrvatska ima samo jedan put, a taj je put naša kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović! Za našu Kolindu kažu svjetski je brend!!! Danas više nije prvo pitanje u Europi i svijetu naši vatreni, već je prvo pitanje i tema u Europi i svijetu – naša srčana, odlična predsjednica, a naši su vatreni, koje svi mi volim, na drugom mjestu! Nemojmo, stranačke kolegice i kolege, zaboraviti da upravo zahvaljujući našoj Predsjednici nismo više, kako su nas ne tako davno, svrstavali u „region“ već nas je pozicionirala tamo gdje oduvijek pripadamo, u Srednju Europu. Zato svi za našu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović! Jer Hrvatska zna”:

Uz veliki pljesak prisutnih u dvorani Hrvatskog doma u Križevcima i prekidajući govor nekoliko puta zbog pljeska, Kolinda Grabar Kitarović je rekla:

Hrvatska je na prekretnici. Ili ćemo nastaviti gospodarski rasti, rasti u plaćama, smanjivati dug, biti ponosna država na svjetskoj pozornici, vjerna sebi i svojim vrijednostima, ili će Hrvatska biti vraćena u ponor iz kojega se jedva izvukla. Vjerujte i dalje sa mnom u Hrvatsku jer mi znamo i možemo bolje”, poručila je Grabar Kitarović.

Uz pjesmu Bože, čuvaj Hrvatsku koju je jednoglasno pjevala cijela dvorana Hrvatskog doma u Križevcima, Podravci i Prigorci još ju jednom pokazali kako je zajedništvo temelj naše stranke je “najbolji smo kad smo zajedno”.

Fotografije: www.zohdzkc.com kolinda.hr