ZAJEDNO DO NOVE POBJEDE PREDSJEDNICE KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ!

KOPRIVNICA – Proširena sjednica ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, 36. po redu, održana je u četvrtak, 14. studenoga 2019. godine u Koprivnici, a uz članove ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, nazočili su joj i predsjednici temeljnih, općinskih i gradskih organizacija te zajednica mladeži, branitelja, žena i poduzetnika. Sjednici su prisustvovali i voditelj Izbornog stožera kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović, Ivan Anušić, glasnogovornik Zoltan Kabot te pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Stjepan Adanić.

Uvodno je predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota podsjetio na aktivnosti stranke u proteklom razdoblju na lokalnoj i nacionalnoj razini, te još jednom naglasio, vezano uz poruke i grupe na raznim medijima, kako je stajalište HDZ-a i dalje isto: Ne podržava se govor mržnje, bez obzira na koga se odnosilo! Također je naglasio kako se politika stranke mora uvažavati na svim razinama.

Predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota izvijestio je prisutne kako je u ministarstvu zaštite okoliša i energetike održan sastanak čelnika Koprivničko-križevačke županije i Piškornice d.o.o. s ministrom Tomislavom Ćorićem na temu RCGO Piškornica, koja je projekt od značaja za državu. Tom prilikom, naglasio je Sobota, riješene su sve možebitne nejasnoće oko ovog bitnog projekta te je najavljeno kako će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost tvrtki Piškornica odobriti iznos od 600 tisuća kuna za provedbu projekta izrade temeljne dokumentacije za provedbu javnog natječaja za gradnju Centra Piškornica koji bi trebao biti raspisan do kraja 2019., odnosno zadnje u siječnju 2020. godine, kako bi se iz fondova EU mogla povući planirana sredstva u iznosu od 42 milijuna eura. Novosti oko RCGO Piškornica predsjednik Sobota završio je uz dvije dobre informacije: ministarstvo državne imovine darovalo je Piškornici 14,5 ha zemljišta, dok će ministarstvo mora, prometa i infrastrukture riješiti financiranje pristupne ceste prema Piškornici.

Isto tako, Sobota je još jednom istaknuo kako je Vlada RH prihvatila jedan amandman na proračun RH za 2020. godinu, koji je prihvaćen u Hrvatskom saboru u četvrtak, 14. studenoga 2019. godine, a radi se o amandmanu četvero HDZ-ovaca iz Sjeverozapadne Hrvatske, među kojima je i potpredsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborski zastupnik Damir Felak. (https://zo.hdzkc.com/2019/11/13/prihvacen-amandman-za-financiranje-sveucilista-sjever/)

U svom obraćanju članicama i članovima podravsko-prigorskog HDZ-a pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Stjepan Adanić podsjetio je na sve što HDZ i aktualna Vlada RH na čelu s Andrejom Plenovićem radi, s osvrtom na Koprivničko-križevačku županiju i naglasio kako se u ovoj godini na području Koprivničko-križevačke županije provode projekti vrijedni dvije milijarde kuna dok je plan za 2020. tri milijarde kuna investicija.

Glasnogovornik Zoltan Kabok u svom je obraćanju, među ostalim, jasno naglasio kako HDZ ubacuje u brzinu više i pobjeda Kolinde Grabar Kitarović nastavlja politiku kontinuiteta i stabilnosti naspram drugih potencijalnih kandidata. Uz poznati citat Dok je srca, bit će i Croatie, Kabok je pozvao sve da zajedno pridonesemo još jednoj HDZ-ovoj pobjedi.

Voditelj Izbornog stožera kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović Ivan Anušić upoznao je članove i članice s donesenom odlukom Vlade RH po kojoj će kampanja za predsjednika krenuti 6. prosinca 2019. godine, sakupljanje potpisa za kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović kreće 22. studenoga 2019. godine, dok će se prvi krug izbora održati 22. prosinca 2019. godine, a drugi, 5. siječnja 2020. godine.

“Izbori sve mogu okrenuti! Trenutnu stabilnu i prosperitetnu situaciju u zemlji, izbori pred nama mogu okrenuti nadolje, što će svima u Hrvatskoj stvoriti ozbiljan problem. Najjača snaga HDZ-a su ljudi. Stoga vas pozivam da svi krenemo po terenu, aktiviramo naše članstvo i birače jer HDZ je stranka kontinuiteta i stabilnosti. Prisjetimo se kako je u prvom mandatu aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović poboljšala i povećala ugled RH u svijetu, razvila je dobre odnose sa svjetskim čelnicima, u svakom trenutku ističe vrijednosti tekovina Domovinskoga rata…. Kada smo složni, HDZ je nepobjediva snaga! Nema povratka na staro! HDZ je poluga – HDZ brine i čuva bitno iz ’91. godine pa sve do danas! To je priča za budućnost naše Hrvatske! Vjerujući u snagu Hrvatske i hrvatskih ljudi, pokazali smo da možemo mijenjati stvari nabolje. Snagom zajedništva i pobjedničkim duhom, svjesni vlastitih postignuća, idemo po novi 5-godišnji mandat!”, zaključio je voditelj Izbornog stožera Ivan Anušić.