28. OBLJETNICA PADA VUKOVARA – GRADA HEROJA

VUKOVAR – Komemorativnim skupom u dvorištu vukovarske bolnice i kolonom sjećanja ulicama Grada Vukovara do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskoga rata, Vukovarci i cijela Hrvatska prisjećaju danas, u ponedjeljak, 18. studenoga 2019. godine, 28. obljetnice sloma obrane Vukovara, najboljnijih dana novije povijesti Vukovara i Hrvatske.

Programima obilježavanja u Vukovaru nazočili su i čelnici ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, predvođenim predsjednikom ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darkom Sobotom i potpredsjednikom ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborskim zastupnikom Damirom Felakom.

Na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2019. “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta” sudjelovali su i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. U dvorištu Opće županijske bolnice Vukovar, održan je prigodni program “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta”, a potom je uslijedila Kolona sjećanja do Memorijalnog groblja žrtava Domovinskoga rata. Ispred Spomen-obilježja žrtvama iz Domovinskog rata molitvu za vukovarske žrtve predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić. Misu za sve pokojne i nestale u Domovinskom ratu predvodio je mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić, a državni vrh položio je i vijence na Spomen obilježje na mjestu masovne grobnice na Ovčari.