U KRIŽEVCIMA OTVOREN 22. OBRTNIČKI I GOSPODARSKI SAJAM KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

KRIŽEVCI – 22. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije svečano je otvoren u petak, 8. studenoga 2019. godine u Križevcima gdje će se u sportskim dvoranama Osnovne škole Ljudevita Modeca i Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga održavati do nedjelje, 10. studenoga 2019. godine. Sajam je otvorio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, a upravo je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta pokrovitelj Sajma. Županija partner Sajmu ove je godine Zagrebačka županija čiji je župan Stjepan Kožić također nazočio svečanosti otvorenje. Uz njih, svečanosti su izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Damir Felak,  župan koprivničko-križevački Darko Koren i predsjednik Organizacijskog odbora sajma, njegov zamjenik te ujedno i predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota, Mario Martinčević, zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca, Marin Pucar predsjednik HGK – Županijske komore Koprivnica, Dalibor Kratohvil, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore, kao i brojni predstavnici obrtničkih i gospodarskih komora, predstavnici iz Slovenije i Mađarske te BiH, te poduzetnici.

U svom obraćanju prilikom otvorenja 22. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat istaknuo je kako ovaj Sajam ima posebnu vrijednost  zbog teme strukovnog obrazovanja, rekavši kako se izjednačuje učenik srednje strukovne škole sa radnikom, da prima naknadu istovjetnu minimalnoj plaći.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Damir Felak u svom je govoru rekao kako će se uskoro pred saborskim zastupnicima naći državni proračun u kojem su i veliki infrastrukturni projekti značajni i za Koprivničko-križevačku županiju i za cijelu domovinu Hrvatsku. Sve bi to, zaključio je Felak, trebalo doprinijeti da onda i gospodarstvo može funkcionirati u boljim i jednostavnijim uvjetima.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, rekao je kako je sa zadovoljstvom prihvatio partnerstvo te čestitao na svemu što Koprivničko-križevačka županija kroz mjere i poticaje čini za svoje obrtnike i razvoj cjelokupnog gospodarstva.

Potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil  poručio je kako je ovakav izravni kontakt između izlagača i posjetitelja sajma još uvijek nezamjenjiv dok je predsjednik HGK-ŽK Koprivnica Marin Pucar u svojem obraćanju naglasio da je važno poslati poruku svim gospodarstvenicima, obrtnicima da svojim aktivnostima kreiraju nove ideje.

U ime Grada Križevaca sve prisutne je pozdravio Mario Martinčević, zamjenik gradonačelnika rekavši kako Križevci imaju dugu tradiciju obrtništva, naglasivši da su danas neka nova vremena i neki novi obrti, ali vrijedne ruke i dobre ideje uvijek ostaju i opstaju.

Župan Koprivničko-križevačke županije i predsjednik Organizacijskog odbora Sajma Darko Koren osvrnuo se u svom govoru na gospodarstvo Županije, istaknuvši prošlogodišnje pozitivne ekonomske pokazatelje, a ujedno je naglasio i važnost prometne infrastrukture, gradnju drugog kolosijeka željezničke pruge Dugo Selo – Križevci i brze ceste od Križevaca prema Koprivnici, rekavši kako je prometna infrastruktura, uz komunalnu, preduvjet daljnjeg gospodarskog razvoja.