POTPREDSJEDNIK MLADEŽI HDZ-a KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE FRAN PAPAC NAJBOLJI ČLAN MLADEŽI

OSIJEK – Proteklog vikenda, od petka, 11. do nedjelje, 13. listopada 2019. godine, u Osijeku je održan prvi Nacionalni dan Mladeži Hrvatske demokratske zajednice na kojem je sudjelovalo 270 prijatelja i članova Mladeži iz svih hrvatskih županija, Mladež HDZ BiH te mladi iz Vojvodine. Prvom Nacionalnom danu Mladeži HDZ-a prisustvovali su i predstavnici Mladeži HDZ-a Koprivničko-križevačke županije: predsjednica Sonja Celiščak, potpredsjednik Fran Papac te Iva Maletić, Kasijan Blažek i Andrej Skec.

U sklopu svečanosti otvorenja prvog Nacionalnog dana Mladeži HDZ-a proglašeni su i najbolji članovi Mladeži. Potpredsjednik Mladeži HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Fran Papac primio je priznanje za najboljeg člana Mladeži.

Fran Papac aktivan je član Mladeži HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, sudjeluje na brojnim aktivnostima i programima na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini, a ovaj magistar prava član je i Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a te je aktivno uključen u rad Odbora za politike mladih, posebice u rješavanju stambenih pitanja i zapošljavanja mladih. Fran Papac, među ostalim, je i polaznik, aktualne, 13. generacije Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.

„Iznimno sam ponosan na dobiveno priznanje koje mi je samo poticaj za daljnji stranački rast i razvoj, a i dodatna je motivacija za rad ka boljitku i razvoju HDZ-a te društva u cjelini“, izjavio je Fran Papac.

Tijekom tri dana, članovi su raznim radionicama raspravljali o temama koje su važne za stranačku infrastrukturu, zalaganju za prioritete Mladeži na europskoj i međunarodnoj razni te informiranju mladih o javnim politikama i radu Vlade Republike Hrvatske. Cilj radionica bio je upoznati članove Mladeži sa strateškim smjerom i prioritetima stranke, ali i zajedničkom raspravom predložiti rješenja izazova u radu Mladeži.

Na prvi Nacionalni dan mladeži u Osijeku stigli su i predsjednik Vlade RH-a Andrej Plenković, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, ministar državne imovine Mario Banožić, predsjednik Zajednica utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Mario Kapulica, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler te brojni saborski zastupnici.