MINISTRICA POLJOPRIVREDE MARIJA VUČKOVIĆ SA ČLANOVIMA OPĆINSKOG ODBORA HDZ-a SV. P. OREHOVEC

SVETI PETAR OREHOVEC – Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u sklopu službenog posjeta Općini Sveti Petar Orehovec održala je u ponedjeljak, 21. listopada 2019. godine, sastanak sa članovima Općinskog odbora HDZ-a Sveti Petar Orehovec kojem je nazočio i predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota.

Ministrica Vučković tom je prilikom naglasila kako od početka provedbe Programa ruralnog razvoja Općina Sveti Petar Orehovec koristi velik broj mjera pa je tako za korisnike s područja Općine odobreno 10 projekata ulaganja u fizičku imovinu vrijednosti 13,7 milijuna kuna. Čak 33 projekta zajedničke vrijednosti 6,9 milijuna je odobreno za razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja, kao i 35 zahtjeva vrijednih 2,6 milijuna kuna za upravljanje rizicima te 12,1 milijun kuna kroz 25 zahtjeva u sklopu IAKS mjera ruralnog razvoja.

Sastanak sa članovima OO HDZ-a Sveti Petar Orehovec ministrica poljoprivrede Marija Vučković iskoristila je kako bi predstavila planove i aktivnosti u narednom razdoblju u resoru poljoprivrede.

Nakon sastanka, ministrica poljoprivrede Marija Vučković prisustvovala je svečanosti polaganja kamena temeljca za izgradnju dječjeg vrtića u Općini Sveti Petar Orehovec. Projekt je vrijedan 9,2 milijuna kuna, pri čemu je potpora u iznosu 7,4 milijuna kuna odobrena u sklopu mjere 7 Programa ruralnog razvoja. Projektom su predviđeni arhitektonsko-građevinski radovi, uređenje okoliša, strojarski radovi, elektrotehnički radovi te opremanje vrtića namještajem, opremanje distributivno-čajne kuhinje, praonice rublja i vanjskog igrališta. Zgrada dječjeg vrtića sastojat će se od prizemlja i kata i sadržavat će tri sobe dnevnog boravka, garderobe, sanitarije i spremišta, kotlovnicu (toplinska centrala s pogonom na pelete uz solarni sustav s pločastim kolektorima), praonicu rublja, kuhinju, urede i sobe uprave i osoblja. Novim vrtićem bit će zbrinuto minimalno 60 djece u tri grupe, sukladno pedagoškim standardima Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i obrazovanja.