MINISTAR UPRAVE IVAN MALENICA ODRŽAO RADNI SASTANAK S PROŠIRENIM PREDSJEDNIŠTVOM ŽO HDZ-a KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

KOPRIVNICA – Nakon službene posjete Koprivničko-križevačkoj županiji, ministar uprave Ivan Malenica s državnom tajnicom Josipom Rimac održao je radni sastanak, u srijedu, 28. kolovoza 2019. godine, s proširenim Predsjedništvom ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije.

Sastanku su, uz predsjednika ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darka Sobotu, nazočili potpredsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborski zastupnik Damir Felak, načelnici i načelnice HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji te članovi Predsjedništva ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i kao gost, koalicijski partner i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Ministar Malenica tom je prilikom upoznao stranačke kolegice i kolege s tijekom priprema velike reformne mjere, povjeravanja poslova Ureda državne uprave hrvatskim županijama koje će ove poslove preuzeti s prvim danom 2020. godine.

„Županije će od Ureda državne uprave preuzeti 200-tinjak poslova, a na ovaj ćemo način, kao jedan od ciljeva ove Vlade na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem, građanima još više olakšati i učiniti upravu učinkovitijom. Bitno je naglasiti kako će ispostave dosadašnjih Ureda državne uprave i Matični uredi ostati i dalje u mjestima u kojima se i nalaze, a na županima svih županija, pa tako i u Koprivničko-križevačkoj županiji, je da taj sustav učine još boljim i učinkovitijim“, pojašnjavajući je rekao ministar Malenica.

Predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota zahvalio je ministru uprave Ivanu Malenici i državnoj tajnici Josipi Rimac na dolasku i sastanku s članstvom HDZ-a te naglasio kako će se upravo zbog preuzimanja poslova Ureda državne uprave odmah 2. siječnja 2020. godine održati sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije i dodao kako će Koprivničko-križevačka županija promjene dočekati spremna.

Nakon prezentacije ove reformske mjere, održan je radni sastanak sa članicama i članovima stranke te je ministar Malenica pružio punu podršku radu ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije.