SASTANAK PREDSJEDNIKA HDZ-a ANDREJA PLENKOVIĆA SA ČLANOVIMA ŽO HDZ-a KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

KOPRIVNICA – U sklopu posjete Gradu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sastao se u četvrtak, 22. kolovoza 2019. godine sa članicama i članovima ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije u prostorima stranke u Vargovićevoj ulici u Koprivnici.

U pratnji predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića bili su pomoćnik glavnog tajnika stranke Stjepan Adanić, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Mario Kapulica te ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ministar turizma Gari Cappelli.

U uvodu, predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota predstavio je članicama i članovima ŽO aktivnosti vezane uz boravak predsjednika Plenkovića u Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na samom počeku izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju te je na samom početku podsjetio članice i članove na postignuća koja je aktualna HDZ-ova Vlada na čelu upravo s njime postigla na gospodarskom planu, u turizmu i poljoprivredi i naglasio kako upravo sve to donosi iznimno pozitivne rezultate u i za cijelu zemlju, a sve općine i gradovi, pa tako i podravsko-prigorske općine i gradovi profitiraju od toga. Predsjednik Plenković je naglasio kako svi trebaju biti svjesni realnosti te je podsjetio kako je upravo ova Vlada spasila Agrokor bez kune državnog novca, a da pritom nije poremećen financijski državni sustav niti sustavi gospodarskih subjekata koji posluju s Agrokorom.

„Ne bojte se tumačiti dobre stvari jer, s obzirom na okružje i na medijsku žeđ za negativom, sve je potrebno tumačiti posebno dobre stvari koje ova Vlada i stranka radi. U mandatu ove Vlade prosječna plaća porasla je za 100 eura, bilježi se gospodarski rast, nema procedure prekomjernog proračunskog manjka niti makroekonomskih neravnoteža, smanjen je kreditni dug, dobar je kreditni rejting, ostvaren je i dva puta za redom proračunski višak. Sve su to odlične stvari za ovu Vladu i sve vlade u posljednjih 25 godina i potrebno je o tome pričati i tumačiti prijateljima i članovima i članicama u općinskim i gradskim organizacijama. Moramo svi postati svjesni da se radi dobro i ne treba o tome šutjeti“, poručio je predsjednik Plenković članicama i članovima. Podsjetio je kako aktualna Vlada kojoj je on načelu brine o nacionalnim interesima, nikad više nije bilo dostojanstva i digniteta Domovinskog rata, branitelji nikada nisu imali tolika prava koja imaju danas, a i izdvajaju se i velika proračunska sredstva za branitelje kao i za hrvatsku policiju.

„Potrebno je promicati poruke pozitive i zdravog razuma, što nama, članovima i članicama Hrvatske demokratske zajednice, ne bi trebalo biti teško jer postoje argumenti zahvaljujući dobrom radu ove Vlade. Nacionalni interesi i dalje su srce stranke i tako će biti uvijek. Velika je uključenost ove Vlade i u socijalnim temama kao što su obitelj, brojni su porezni dodati i demografske mjere te politike, a nikako se ne smiju zaboraviti rodiljne naknade. Nije zaboravljena ni poljoprivreda kao i prometna infrastruktura, što se upravo vidi i na primjeru Koprivničko-križevačke županije, poput uređenja i rekonstrukcija brojnih cesta u općinama i gradovima kroz EU fondove. Bitno je istaknuti kako smo krenuli u mandat s ugovorenih 9% iznosa iz fondova EU, dok je danas pokazuju podaci kako je ugovoreno 73% iznosa koji nam je na raspolaganju. Argumenti su tu – pričati se mora o projektima i programima Vlade“, podvukao je Plenković. Podsjetio je na Odluke Nacionalnog vijeća HDZ-a i podsjetio kako je aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kandidatkinja stranke za predsjednicu RH, pozvao je na mobilizaciju članstva iako su izbori i službena kampanja još daleko, no vidi se kako kampanja traje i to prilično negativna što HDZ ne podržava te će i dalje ustrajati i voditi samo pozitivnu kampanju.

Članicama i članovima obratio se i predsjednik Zajednice utemeljitelja Mario Kapulica koji je naglasio kako „treba biti ustrajan, posvećen cilju i dostojan, jedinstven u politici HDZ-a što aktualna Vlada radi, ojačati smjer kojim stranka ide, a utemeljitelji su tu da pomognu svojim iskustvom kako bi stranka bila jaka i kompaktna“.

Pomoćnik glavnog tajnika stranke Stjepan Adanić podsjetio je kako je „zadatak članova i članica provoditi politiku HDZ-a, stranke koja je na čelu s predsjednikom Plenkovićem dobila povjerenje na parlamentarnim izborima“. Adanić je podsjetio kako su ugovorena sredstva iz EU za Koprivničko-križevačku županiju tri puta veća od županijskog proračuna i iznose 1,5 milijardi kuna za što je zaslužna Vlada Andreja Plenkovića. „Imamo sve potrebno za daljnji uspjeh, što ćemo pokazati na predstojećim predsjedničkim izborima“.

Nakon sastanka sa članicama i članovima ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković u pratnji domaćina na čelu s predsjednikom ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darkom Sobotom te ministrice Vučković i ministra turizma Cappellia, obišao je i razgledao manifestaciju Renesansni festival na koprivničkim Gradskim bedemima. Upravo je aktualni ministar turizma Gari Cappelli, ministar HDZ-ove aktualne Vlade, prvi ministar turizma koji je posjetio i razgledao Top manifestaciju Hrvatske, Renesansni festival te ga je upravo ministar turizma Gari Cappelli sinoć, u četvrtak, 22. kolovoza 2019. godine i službeno proglasio otvorenom ovu četverodnevnu manifestaciju.