PREDSJEDNIK HDZ-a I VLADE RH ANDREJ PLENKOVIĆ U POSJETU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI

KOPRIVNICA – Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković u pratnji ministrice poljoprivrede Marije Vučković te ministara gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horavat i turizma Cari Cappellia boravio je u četvrtak, 22. kolovoza 2019. godine u posjetu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji te ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije.

Boravak u Koprivničko-križevačkoj županiji predsjednik Plenković započeo je u koprivničkoj prehrambenoj kompaniji Podravki gdje je održao sastanak s Upravom kompanije na čelu s predsjednikom Marinom Pucarom, te su im prezentirani rezultati kompanije i planovi daljnjeg razvoja.

Potom je u sjedištu Koprivničko-križevačke županije održan sastanak s predstavnicima Županije i grada Koprivnice, kojem su nazočili i saborski zastupnici iz Koprivničko-križevačke županije, među kojima je bio i saborski zastupnik HDZ-a i potpredsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Damir Felak. Čelnici Koprivničko-križevačke županije predstavili su ključne projekte koje je Županijska uprava postavila u svoje prioritete i koji će u realizaciju krenuti do kraja ove, odnosno početkom naredne, 2020. godine, kao što su nastavak izgradnje brze ceste od Križevaca prema Koprivnici, izgradnja školskih sportskih dvorana, razvoj kontinentalnog turizma, projekti ulaganja u zdravstvo, a bilo je i riječi o aktualnom stanju projekta RCGO Piškornica. Sudionici sastanka dotaknuli su se i teme Podravke.

Nakon sastanka u sjedištu Koprivničko-križevačke županije, u sjedištu HDZ-a u Koprivnici održan je i sastanak sa članicama i članovima ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije na kojem je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković podsjetio članove na postignuća koja je aktualna HDZ-ova Vlada na čelu upravo s njime postigla na gospodarskom planu, u turizmu, poljoprivredi te drugim granama.

Boravak u Koprivničko-križevačkoj županiji, delegacija Vlade RH, na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem završio je obilaskom koprivničkih Gradskih bedema gdje se do nedjelje, 25. kolovoza 2019. godine održava 14. izdanje Renesansnog festivala, koji je u četvrtak, 22. kolovoza 2019. godina u večernjim satima otvorio ministar turizma Gari Cappelli koji je ujedno i prvi ministar turizma koji je u 14 godina postojanja posjetio i razgledao Renesansni festival.