DAN OPĆINE PETERANEC

PETERANEC – Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Peteranec, u prigodi, Dana općine, održana je u četvrtak, 27. lipnja u Peterancu. Svečanoj sjednici i brojnim programima proslave nazočili su i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik i potpredsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Damir Felak, izaslanik predsjednika Vlade RH, predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i zamjenik župana Darko Sobota, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Željko Pintar, predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Koprivničko-križevačke županije i potpredsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić, brojni općinski načelnici te drugi uzvanici.

Načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić u svom je obraćanju podsjetio na ostvarene projekte na području Općine Peteranec te zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji na odličnoj suradnji i podršci, a zahvalu na suradnji izrekao je i koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Peteranec, u ime predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, obratio se i potpredsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i zamjenik župana Darko Sobota, istaknuvši tom prilikom važnost korištenja sredstava iz fondova Europske unije koje općinama i gradovima stoje na raspolaganju.

„Peteranec je dobar primjer povlačenja europskih sredstava. Pokazali ste aktivnost i znanje kako realizirati projekte, a moram naglasiti kako je po tom pitanju i na nacionalnoj razini došlo do velikih pomaka zbog rada aktualne Vlade i predsjednika Vlade Plenkovića. Prije dvije godine naslijedili smo stanje u kojem je iskoristivost sredstava bila svega 8 %, a danas smo na 65 % i uvjeren sam da ćemo do kraja mandata stići do 90 % iskoristivosti. To će pomoći kako bi naše jedinice lokalne samouprave osigurale sigurnost i stabilnost, posebice kod mladih ljudi Peteranca kojima i ovim putem čestitam na uspjesima koja su ostvarili za svoju općinu. Siguran sam da će takvih uspjeha biti još i više“, istaknuo je Sobota.

Okupljenima na svečanoj sjednici obratili su se i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Damir Felak i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, istaknuvši obojica marljivost svih žitelja općine te su tom prilikom podsjetili na važnost korištenja decentraliziranih sredstava i suradnju s regionalnim i državnim tijelima vlasti.

 

Izvor: kckzz.hr