POTPREDSJEDNIK ŽO FELAK NA PRIJEMU KOD PREDSJEDNICE RH

ZAGREB – Prijemu povodom 25. lipnja Dana državnosti RH, koji je organizirala predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, nazočio je i potpredsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborski zastupnik Damir Felak.

Svečanom prijemu nazočili su predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i saborski zastupnici, predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministri u Vladi, predsjednik Ustavnoga suda Miroslav Šeparović i suci Ustavnoga suda, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, general zbora Mirko Šundov, vjerski velikodostojnici Katoličke crkve, Srpske pravoslavne crkve i Islamske zajednice u Hrvatskoj, predstavnici braniteljskih udruga, političkih stranaka, županija, gradova i općina, gospodarstvenici, predstavnici akademske, kulturne i sportske zajednice, javnih ustanova, medija i udruga.

Uz čestitku povodom Dana državnosti, u prigodnom govoru predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je naglasila:

“Nedvojbeno prisutnost hrvatskog imena u sjedištima međunarodnih foruma i sportskim natjecanjima danas je najvidljiviji znak naših povijesnih uspjeha. No, država nije samo ponos, ona je i obveza. Proteklih godina u ovoj sam prigodi često govorila o raznim konkretnim zadaćama unutarnjeg razvoja. Danas ću samo podsjetiti na demografski problem kao pitanje nad svim pitanjima, to je problem koji traži trajno djelovanje. Ne dvojim da ćemo ga riješiti, mnoge smo velike i epohalne uspjehe postigli na brojnim područjima. Imamo sjajne ljude. Narod, to je za mene drugo ime za optimizam. Zato čvrsto vjerujem u budućnost naše Hrvatske”.

Foto: kckzz.hr