10. LIKOVNA KOLONIJA ZAJEDNICE KULTURNO-UMJETNIČKIH UDRUGA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota te predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Koprivničko-križevačke županije i potpredsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić nazočili su 10. Likovnoj koloniji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije “Brodić 2019.” održanoj u nedjelju, 16. lipnja 2019. godine na imanju obitelji Karlovčan u mjestu Brodić u Općini Ferdinandovac.

Domaćin koloniji bila je Udruga “Peski-art” Đurđevac u suradnji s Etno kućama Karlovčan. U sklopu otvorenja likovne kolonije naj-učenica Osnovne škole Ferdinandovac Lana Bečaj predstavila je svoj literarni rad s kojim je pobijedila na natječaju Koprivničko-križevačke županije.

Likovnu koloniju je otvorila potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, koja je zahvalila organizatorima, domaćinima i umjetnicima na njihovom maru i djelima koja nastaju na kolonijama i koja oplemenjuju svakidašnji život. Posebno je istaknula vrijednost ovakvih druženja i zajedništva, na koje ona poziva u svakoj prigodi jer to su vrijednosti koje moramo posebno njegovati.

Predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i zamjenik župana Darko Sobota poželio je svim sudionicima puno uspjeha u njihovom stvaranju na prostoru prekrasnog imanja Karlovčan te im zahvalio na sudjelovanju u ovoj koloniji kao i u brojnim programima koje provodi Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i pokrovitelja.

Organizatori su, uz likovnu koloniju, organizirali i popratni program, poput natjecanja u kuhanju fiša, razgledavanja imanja, a kako ujedno i u nedjelju, 16. lipnja 2019. godine u Ferdinandovcu održano i obilježavanje blagdana Svetog Vida, zaštitnika mjesta Brodić, župa Svetog Ferdinanda kralja iz Ferdinandovca organizirala je i hodočašće od crkve u Ferdinandovcu do kapelice Svetog Vida u Brodiću gdje je održana i sveta misa.

U sklopu 10. Likovne kolonije Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije svoja djela u prekrasnom ambijentu imanja Karlovčan stvaralo je 50-ak likovnih umjetnika iz cijele Koprivničko-križevačke županije.