PROSLAVLJEN DAN OPĆINE GOLA

Bogatim programom Općina Gola slavi svoj Dan, a posebno je svečano bilo u subotu, 15. lipnja 2019. godine kada je otvoren uređaj za pročišćavanje otpadnih voda kao središnje događanje proslave Dana Općine Gola.

Svečanosti otvorenja nazočili su i saborski zastupnik Damir Felak, predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i zamjenik koprivničko-križevačkog župana Darko Sobota, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Željko Pintar, zamjenik župana Ratimir Ljubić te predsjednica Zajednice žena “Katarina Zrinski” Koprivničko-križevačke županije i potpredsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić i drugi uvaženi gosti.

Načelnik Općine Gola Stjepan Milinković naglasio je kako je otvorenje pročistača iznimno važan događaj za cijelu općinu jer će se podići standard svih stanovnika te je zahvalio svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.

Nakon otvorenja pročistača, gosti su se vozili konjskim zapregama do Bambino kupa u organizaciji Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu te Hrvatske stočarske udruge Gola na kojoj su najmlađi uzgajivači prikazali svoju telad za što su ih župan Koren i zamjenici Ljubić i Sobota nagradili medaljama. Održana je i Smotra konja u organizaciji Konjogojske udruge „Prekodravlje“ te sportski susreti braniteljskih udruga u organizaciji UDVDR Ogranak Gola.

Program proslave Dana općine nastavlja se sutra, u nedjelju, 16. lipnja 2019. godine, proštenjem i svetom misom u Ždali. Iduće subote, 22. lipnja 2019. godine, na rasporedu je turnir u malom nogometu na igralištu Nogometnog kluba Fugaplast, dan kasnije, u nedjelju, 23. lipnja 2019. godine, u parku u Goli održat će se Vatrogasni kup općine Gola, a program će završiti 30. lipnja 2019. godine proštenjem u Gotalovu.