17. IZLOŽBA VINA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

17. izložba vina Koprivničko-križevačke županije održana je u petak, 14. lipnja 2019. godine u Đurđevcu u organizaciji tamošnje Udruge vinogradara i vinara te Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije.

Izložbu je otvorio zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije i predsjednik Organizacijskog odbora 17. izložbe vina Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota koji je tom prilikom naglasio:

“Naša etablirana predsjednica prosudbene Komisije Ana-Marija Jagatić Korenika, koja je ocjenjivala vina, potvrdila je sve one naše težnje da se s vinima predstavimo u izvanrednom svjetlu. Sav taj trud u našim klijetima i podrumima se isplatio jer imamo vrhunska vina, a veseli nas i činjenica kako su vinari i podrumari u zadnjih 10 godina prihvatili nove tehnologije u 10 godina pa se slijedom toga zbilja imamo  čime dičiti i ponositi. Napredovali smo u svim segmentima u proizvodnji vina i taj će napredak biti još i veći, a na nama je da svim snagama ustrajemo te da za iduću godinu pripremimo još bolju izložbu.”

Za 17. izložbu vina Koprivničko-križevačke županije ocijenjen je 21 uzorak vina, većinom bijelih, berbe 2018. godine, pri čemu su brojem uzoraka, dominirale graševine

Laskavu titulu „Županovog vina 2019.“ ponijela je Graševina, berba 2018., OPG Tanje Grudić s osvojenih 88 bodova, a ostalim vinarima dodijeljene su zlatne i srebrne plakete.

 

FOTO: kckzz.hr