PRIOPĆENJE ZA MEDIJE: Poruka SDP-u Koprivničko-križevačke županije: ostavite Podravku na miru!

Nema potrebe da kalnički poglavica Mladen Kešer, predsjednik Županijske organizacije SDP-a Koprivničko-križevačke županije, sa svojim pulenima s Kalnika dolazi u Koprivnicu, braniti interes ovoga kraja i Podravke.        Unutarstranački sukob u SDP-u Koprivničko-križevačke županije županijskog predsjednika Mladena Kešera i gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića bespotrebno se prelama na leđima zaposlenika koprivničke Podravke i baca sjenu na rekordne poslovne rezultate koje Grupa Podravka nastavlja ostvarivati i u prva tri mjeseca 2019. godine.

Istupi lokalnih čelnika u posljednja dva tjedna, u svrhu predizborne kampanje za izbore za EU parlament, vezani uz poslovanje Podravke i odluke Uprave kompanije, temeljeni su na iznošenju krivih informacija te, s druge strane, na unutarstranačkim previranjima i sukobima u podravsko-prigorskom SDP-u.

Ozbiljna politička stranka, kao što se SDP smatra, trebala bi voditi računa koliko takvim svojim istupima šteti Podravci i zaposlenicima kompanije. HDZ namjerno nije želio u predizbornim aktivnostima koristiti izvrsne poslovne rezultate Podravke za svoju promociju jer želi politiku maknuti što dalje od Podravke, koje je, prije svega, gospodarski subjekt.

Lokalni čelnici SDP-a, dok je ista ta stranka na čelu Podravke imala svog čovjeka, nisu se bunili prilikom zatvaranja klaonice u Danici niti pekare, kao ni u slučaju prodaje Studenca, što je za izravnu posljedicu imalo zatvaranje 1.500 radnih mjesta. Također, nisu se bunili niti prilikom ulaganja i otvaranja novih tržišta – Afrika, MENA (Bliski istok i Sjeverna Afrika) te Kina koja su kontinuirano od 2015. godine odstupala od zadanih planova, odnosno cijelo vrijeme poslovala s gubitkom.

Danas koprivnička Podravka zapošljava 200 radnika više nego početkom 2017. godine, a najavljena su i nova zapošljavanja te unapređenja materijalnih prava zaposlenika. Dobri pozitivni rezultati Grupe Podravka iz 2018. nastavljeni su i u prva tri mjeseca 2019. godine. Dobit prvog kvartala, pokazuju službeni podaci Podravke, iznose 80,1 milijun kuna i dosegla je najvišu razinu u povijesti, dok je prošle godine u istom razdoblju ostvareno 69,8 milijuna kuna što predstavlja rast od gotovo 15%.

ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije poziva gradonačelnika Koprivnice, koji kreira gospodarske politike, u vremenu kad je otvoreno Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću oko Nacrta Programa olakšica investitorima u poduzetničkim zonama Dravska i Radnička u Koprivnici, razmisli i promjeni odluke koje opterećuju razvoj gospodarstva i poduzetništva, vidljive na primjeru Podravke, koja od početka 2019. godine na konto komunalne naknade ima trošak na godišnjoj razini za gotovo dva milijuna kuna.

Takvo nerazumijevanje dovodi do toga da poduzetnici odabiru jedinice lokalne samouprave koje imaju više razumijevanja i ne treba na taj način „poticati“ odlazak poduzetnika iz Koprivnice.

ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije