D. KOREN I R. LJUBIĆ I DALJE NA ČELU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

KOPRIVNICA – Dosadašnji župan i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i Ratimir Ljubić i u narednom će mandatu obnašati ove dužnosti. U drugom krugu lokalnih izbora za čelnike Koprivničko-križevačke županije osvojili su 14.794 glasa, dok je protukandidat Mladen Kešer osvojio 14.090 glasova.

Nakon objave rezultata, u sjedištu ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije održane su izjave za medije gdje su sudjelovali, uz pobjednike, i predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborski zastupnik Darko Sobota, predsjednik županijskog HNS-a Goran Pakasin, predsjednik županijskog HSU-a Željko Pintar te potpredsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Damir Felak.

Na samom početku župan Darko Koren zahvalio je koalicijskim partnerima te dodao:

Izražavam zadovoljstvo pobjedom u tijesnoj utakmici, čestitam i suparnicima na dobrom rezultatu, ali iskazujemo zahvalu svima koji su nam dali povjerenje, valorizirali su sve što smo kroz pozitivnu kampanju isticali kao naše uspjehe te planove u sljedećem. Moram se osvrnuti na kampanju koja je bila drugačije koncipirana, koja je bila niti zakonita, no zahvala svima koji su nam dali povjerenje. Hvala svim suradnicima koji su pomogli, prijateljima i obitelji koja me podržala četvrti puta. Sada sam četvrti puta iskusio što znači kampanja i tim više zadovoljstvo mora biti veliko, utakmica je je bila napeta, a u pravilu su takve i draže. U osam ću biti na poslu i nastavit ću raditi za dobrobit županije. Idemo u novi ciklus u kojem nećemo razočarati one koji su nam dali povjerenje, rekao je Koren.

Protekle četiri godine smo pokazali da radimo kvalitetno, savjesno, odgovorno. Hvala biračima što su to prepoznali. Sljedeće četiri godine ćemo realizirati sve ono što smo obećali, kazao je Ljubić.

Predsjednik ŽO HDZ-a i saborski zastupnik Darko Sobota je čestitao županu Darku Korenu i zamjeniku župana Ratimiru Ljubiću, te se zahvalio stanovnicima Koprivničko-križevačke županije na glasovima i članstvu HDZ-a koji su dali svoj nemali obol u kampanji.

Hvala svima onima koji su izašli na izbore i prepoznali naše kandidate Korena i Ljubića i omogućili im da vode Županiju na transparentan način i u interesu svih građana Podravine i Prigorja, rekao je Sobota.

Cjelokupnim ishodom zadovoljan je i predsjednik županijskog HNS-a Goran Pakasin:

Zadovoljstvo mi je da smo u ovoj koaliciji ostvarili dobre rezultate, nadamo se dobroj budućoj suradnji i da ćemo realizirati sve zacrtane projekte na obostranu korist svih građana naše županije, ali i lokalnih sredina, kazao je Pakasin.

Biračima i koalicijskim partnerima zahvalio je i predsjednik županijskog HSU-a Željko Pintar:

Mi smo se kao koalicijski partneri nastojali boriti za naše umirovljenike koji mogu vjerovati da ćemo nastaviti borbu za njihova prava te dostojanstven život i blagostanje. Napravili smo mnoge dobre stvari te ćemo tim putem nastaviti i dalje, rekao je Pintar.