PREDSJEDNIK VLADE A. PLENKOVIĆ U POSJETU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI

KOPRIVNICA – U službenom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji ovog petka, 9. travnja 2021. godine, boravio je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. U sjedištu Koprivničko-križevačke županije održan je radni sastanak sa županom Darkom Korenom i zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem, gradonačelnikom Koprivnice Mišelom Jakšićem te suradnicima, a uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića bili su i saborski zastupnici Darko Sobota i Krunoslav Katičić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak. Čelnici Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice predstavili su najznačajnije projekte. Razgovaralo se i o izgradnji brze ceste od Križevaca do Koprivnice, ulaganjima u školsku i željezničku infrastrukturu te o projektima aglomeracija u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković naglasio je kako je u Koprivničko-križevačkoj županiji u mandatu ove Vlade RH ugovoreno tri milijarde kuna iz fondova EU, a poslodavcima je zbog korona krize, isplaćeno 105 milijuna kuna za više od 13 tisuća radnika.

Nakon sastanka u sjedištu Koprivničko-križevačke županije, održan je i radni sastanak u Podravki sa članovima Uprave predvođenima predsjednicom Martinom Dalić koja je predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću i suradnicima predstavila planove za daljnji razvoj kompanije sa srcem.