SRETAN USKRS!

Poštovane Podravke i Prigorke,

Dragi Podravci i Prigorci,

Članice i članovi Hrvatske demokratske zajednice,

Dragi simpatizeri,

 

Iščekivanje najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa iznova nas vraća temeljnim ljudskim vrijednostima, uči nas snazi žrtve i odricanja.

Kristovo uskrsnuće poruka je pobjede svjetla nad tamom, dobra nad zlom, života nad smrću i ta nam poruka u ovim teškim vremenima neka bude nadahnuće u našim životima.

Isusova žrtva i njegovo uskrsnuće donose nam utjehu i snagu potrebnu u ovim teškim životnim trenucima uzrokovanih epidemijom koronavirusa, te nam u ovim teškim vremenima u kojima smo suočeni s velikim izazovima, poručuje da trebamo tražiti snagu u zajedništvu.

U ozračju Uskrsa – najvećeg katoličkog blagdana, koji simbolizira svjetlo i vjeru u život, budimo posebno mudri i svjesni vremena koje je došlo. Uskrs je blagdan koji istinski očituje prolaz u život i pobjedu ljudskosti, bliskosti i povjerenje. Uskrsnuće nas jača u slabostima i ovim teškoćama kojima smo se susreli. Upravo na taj način, osnaženi, spoznajemo da ni jedna žrtva, nije uzaludna.

Vjerujem da će nam svima ovi dani uliti nadu i dati snagu za sve napore koji nas očekuju u danima koji su pred nama kako bi smo zajedništvom i poštivanjem pobijedili nedaće koje su nas snašle te tako izašli iz ovih teških vremena još jači.

Svojom žrtvom, Krist nam je poručio kako svjetlo uvijek pobijedi tamu, dobro pobijedi zlo i da je istina uvijek jača od svake laži.

Nova nada uskrsnuća daje nam snagu za novi početak i nastavak života

Želim Vam da blagdan Uskrsa provedete u krugu svoje obitelji u zajedništvu koje nam je potrebno u ovom vremenu, jer samo tako ćemo i mi izaći još snažniji i jači nakon svega.

Sretan Vam Uskrs!

Darko Sobota,

Predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije