DAN KOPRIVNIČKIH BRANITELJA I 29. OBLJETNICA PREUZIMANJA VOJARNE U KOPRIVNICI

KOPRIVNICA – Dan koprivničkih branitelja i 29. obljetnica preuzimanja vojarne u Koprivnici obilježeni su u srijedu, 30. rujna 2020. godine. Svečanosti su nazočili i saborski zastupnik, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota te izaslanik ministarstva hrvatskih branitelja, predsjednik Zajednice branitelja “Gojko Šušak” Koprivničko-križevačke županije Zvonko Beljo.

Svečanost obilježavanje ovog značajnog i ponosnog dana započela je svetom misom za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u župnoj crkvi Svetog Nikole u Koprivnici, a potom je program nastavljen u prostoru današnjeg Kampusa, odnosno nekadašnje vojarne “Ban Krsto Frankopan”. Tamo su delegacije položile vijence i zapalile svijeće. Nakon mimohoda pripadnika ratnih postrojbi Hrvatske vojske, policije te udruga proizašlih iz Domovinskoga rata, program obilježavanja održan je kod “Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata” na Florijanskom trgu. Vijence su tom prilikom položila i zapalili svijeće brojne delegacije, među kojima i izaslanstvo predsjednika VRH te ministarstava hrvatskih branitelja i unutarnjih poslova.

Nakon čitanja imena smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja s ovoga područja, održana su prigodna obraćanja. U ime predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, obratio se saborski zastupnik Darko Sobota, i sam hrvatski branitelj, koji je u ime predsjednika Plenkovića i svoje osobno zahvalio braniteljima i članovima njihovih obitelji na svemu učinjenom prije 29 godina te pozvao na zajedništvo i nastavak stvaranja još bolje Hrvatske, kao što se to činilo i ratnih godina.