ZAVRŠEN PROJEKT IZGRADNJE, REKONSTRUKCIJE I OPREMANJA DNEVNIH BOLNICA U OB “Dr. Tomislav Bardek” U KOPRIVNICI

KOPRIVNICA – Svečanost završetka projekta “Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje dnevnih bolnica u Općoj bolnici „Doktor Tomislav Bardek” Koprivnica te ujedno i službeno puštanje u rad 128-slojnog MSCT uređaja kojima je nastavljeno poboljšanje kvalitete zdravstvenog sustava Koprivničko-križevačke županije održano je u utorak, 25. kolovoza 2020. godine, u Koprivnici, u prostorima bolnice.

Svečanosti je nazočio i saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota te ministar zdravstva Vili Beroš, a domaćini skromnoj svečanosti, održanoj u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama, bili su župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren te ravnatelj OB “Dr. T. Bardek” dr. Mato Devčić, ujedno i potpredsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije.

Tom prilikom ministar Vili Beroš je rekao:

Dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije moderan su koncept, koji poboljšava pružanje kvalitetne zdravstvene zaštite. Istovremeno je ekonomičan i multidisciplinaran. Većina svjetskih velikih bolnica kreće se u tome smjeru. Drago mi je što ne zaostajemo. Iz fondova Europske unije povučeno je bespovratnih 32 milijuna kuna. Jedino sinergijom lokalne zajednice, Ministarstva zdravstva povlačenjem sredstava iz Fondova EU možemo kvalitetno graditi budućnost hrvatskog zdravstvenog sustava. Sve radimo za bolesnike, zdravstvene djelatnike i buduće generacije.