DARKO SOBOTA PRISEGNUO ZA ZASTUPNIKA U HRVATSKOM SABORU

ZAGREB – Konstituirajuća sjednica 10. saziva Hrvatskog sabora održana je danas, u srijedu, 22. srpnja 2020. godine u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

Za zastupnika u Hrvatskom saboru prisegnuo je i predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota. Tako će Koprivničko-križevačka županija i u netom započetom sazivu Hrvatskog sabora imati saborskog zastupnika iz reda HDZ-a.

Darko Sobota u Hrvatskom saboru zastupat će interese ovoga kraja i boriti se za značajne infrastrukturne projekte bitne za razvoj Koprivničko-križevačke županije.

Darko Sobota u proteklih 11 godina obnašao je dužnost zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije, a zbog nespojivosti ovih dviju dužnosti, dao je ostavku na zamjeničku dužnost. Od 1997. do 2003. godine, uz redovan posao, obnašao je i dužnost predsjednika Općinskog vijeća Općine Kalinovac, a od 2003. do 2009. godine profesionalno obnaša dužnost načelnika Općine Kalinovac. Od 17. svibnja 2009. godine obnašao je dužnost zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije. Član je Hrvatske demokratske zajednice od 1991. godine, a obnašao je niz stranačkih dužnosti dok je na mjesto predsjednika ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije izabran 2012. godine. Ujedno je i član Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora HDZ-a. Hrvatski je branitelj i nositelj Spomenice domovinskoga rata 1990. – 1992. godine.