PREDSTAVLJENA LISTA II. IZBORNE JEDINICE

ZAGREB – Lista za izbore za zastupnike u Hrvatskom saboru za II. izbornu jedinicu predstavljena je ove subote, 20. lipnja 2020. godine u Gornjoj Dubravi kod jezera Granešina.

Tom prilikom predstavili su se svih kandidati na listi HDZ-a u II. izbornoj jedinici među kojima i predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota te predsjednica Mladeži HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Sonja Celiščak.

12. na listi Sonja Celiščak naglasila je kako će, uđe li u Hrvatski sabor, biti odlučna u tome da zagovora da svaka mlada osoba ima mogućnost kvalitetnog obrazovanja, zapošljavanja i podizanja svoje obitelji:

– Mi mladi smo sadašnjost, ali i budućnost našega društva i kao što sam slogan “Odgovorno za mlade” govori, mi prihvaćamo tu odgovornost.  Mladi su bili u fokusu Vlade našeg predsjednika Andreja Plenkovića u protekle četiri godine, zahvaljujući čemu je život mladih u RH  postao kvalitetniji i bolji. Za Sigurnu Hrvatsku taj put i program treba nastaviti i dalje stoga vas pozivam da izađete 5. srpnja na izbore i birate oni koji imaju odgovore, one koji nude rješenja, pozivam vas da birate Hrvatsku demokratsku zajednicu!, rekla je Celiščak.

Sedmi na listi Darko Sobota naglasio je kako ima veliku privilegiju biti četvrti puta na listi za Hrvatski sabor, te je naglasio kako se u svojem životnom putu vodi vrijednostima hrvatstva, vjere i kršćanstva, poštujući sve u zajednici:

– Nauk preko Hrvatske demokratske zajednice koji je zalog za opstanak općina, gradova i županija da ćemo i dalje imati ovakav ustroj što garantira i dalje standard svih stanovnika Hrvatske. Sve svoje u radu dat ću upravu za ravnomjeran razvoj svih krajeva Hrvatske. To je moj moto i sve ću dati tome razvoju, ne samo po pitanju infrastrukture, društvenog i socijalnog života, već i razvoja svih onih vrijednosti kojima smo stremili ’91. Onih vrijednosti hrvatstva i kraja u kojem živimo, kako su nas učili naši stari – poštivajući i uvažavajući sve koji žive s nama, ali u jednoj vjeri u kojoj smo odgojeni u našem kršćanstvu, dakako uvažavajući sve one koji žive s nama. Uvjeren sam da će pobijediti HDZ na čelu s našim predsjednikom Andrejom Plenkovićem i našim nositeljem Gordanom Jandrokovićem i dalje nastaviti razvoj naše zemlje i naših krajeva u kojima smo dobili povjerenje, kazao je Sobota.

U pobjedu je siguran i nositelj liste za zastupnike u Hrvatskom saboru u II. izbornoj jedinici i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandrković:

– Iznimno je bitno prepoznati znakove vremena u kojem se trenutno nalazimo i da našim građanima jasno kažemo što smo i kakvi smo mi, a kakva nam je politička konkurencija. Iza nas je mandat koji je bio uspješan. Tri i pol godine svi važni parametri su rasli: od BDP-a, kreditnog rejtinga, zaposlenosti, plaća, turističkih sezona …. Dakle, Hrvatska je išla naprijed. Potom se dogodila korona kriza koju nitko nije mogao predvidjeti. Korona kriza koja je promijenila svijet i Hrvatsku. No, naša je Vlada, predvođena Andrejom Plenkovićem, reagirala kao malo koja vlada u svijetu. Pokazali smo iznimnu sposobnost, zaštitili hrvatske interese i građane od bolesti, ali i od ekonomskog udara. Našli smo balans između zdravlja i temeljnih sloboda. Naše brojke bolesnih i umrlih daleko su bolje od zemalja za koje smo mislili kako su bolje od nas, od onih zemalja koje su nam bile uzor. Pokazalo se kako Hrvatska, predvođena ovom Vladom, je itekako učinkovita država, da ona nije slučajna država i da je u kriznom trenutku pronašla odgovore na dosada neviđenu krizu.-S jedne strane imamo odgovorne, ozbiljne i dokazane lidere koji su se dokazali u kriznim situacijama, a s druge strane neodgovorne, neozbiljne i nezrele ljude koji su iskoristili četiri godine u oporbi jedino za difamiranje, vrijeđanje i uništavanje dostojanstva i digniteta drugih ljudi, koji dolaze iz drugih političkih opcija, poručio je Jandroković.