ODRŽANA 41. PROŠIRENA SJEDNICA ŽO HDZ-a KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

KOPRIVNICA – 41. proširena sjednica ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije održana je u utorak, 11. veljače 2020. godine u prostorijama stranke u Koprivnici, na temu predstojećih unutarstranačkih izbora.

Predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota predstavio je proces unutarstranačkih izbora te još jednom ponovio kako će se izbori za predsjednika, zamjenika predsjednika i četiri potpredsjednika HDZ-a na nacionalnoj razini održati 15. ožujka 2020. godine, a u slučaju drugog kruga, 22. ožujka 2020. godine. Kandidati za uže vodstvo HDZ-a, dodao je Sobota, potpise će skupljati do 28. veljače 2020. godine. Potom je Sobota istaknuo kako je potrebno krenuti s pripremama izbora u TO, te OO i GO na području Koprivničko-križevačke županije kako bi cijeli proces izbora bio gotov na vrijeme jer će sve kulminirati Općim saborom stranke 17. svibnja 2020. godine. Predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota podsjetio kako je još ranije dao podršku aktualnom predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za naredni mandat jer je dao nemjerljiv doprinos razvoju Republike Hrvatske i Koprivničko-križevačke županije te je stabilizirao Hrvatsku demokratsku zajednicu i vodi najuspješniju Vladu RH.

Cjelokupne procedure izbora od temeljnih organizacija do izbora za nacionalno vodstvo HDZ-a pojasnio je Tihomir Kvakarić, predsjednik Izbornog stožera Andreja Plenkovića za Koprivničko-križevačku županiju.

Na kraju sjednice predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota najavio je kako će se 30. obljetnica osnivanja HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji održati u subotu, 29. veljače 2020. godine u Koprivnici, a svoj dolazak na obljetnicu potvrdio je predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sa suradnicima.