“KATARINE” PRVE SATE 2020. PROVELE, TRADICIONALNU, U RODILIŠTU OB “dr. T. BARDEK” U KOPRIVNICI

KOPRIVNICA – Članice Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Koprivničko-križevačke županije Zlatica Gajski, Katarina Budaj i Irena Jagarinec, predvođene predsjednicom Vericom Rupčić tradicionalno su i ovu godinu započele na najljepši način – posjetom rodilištu Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” u Koprivnici. U pratnji predstojnika odjela za ginekologiju i opstetriciju dr. Ivice Stanišića, zamjenice ravnatelja Biljane Marković i glavne sestre Ružice Evačić, “Katarine” su u srijedu, 1. siječnja 2020. godine, u opuštenom i veselom ozračju uputile čestitke rodiljama uz dobre želje u Novoj 2020. godini.

Mladim majkama su posebno zahvalile i podijelile radost njihovog majčinstva uz čestitke i cvijeće. S velikim veseljem  su pozdravile i darivale novorođene djevojčice i dječake sa željama za lijepo i sretno djetinjstvo te su njihovim obiteljima poželjele dobro zdravlje, sreću i zadovoljstvo u daljnjem životu, sa željama za još prinova u obiteljima.

Do trenutka posjete još nije rođena prva beba u ovoj godini.  Velika radost je podijeljena s majkom male Đurđevčice Lore, koja je rođena posljednja u 2019. godini.

Svake godine je glavna tema razgovora nakon obilaska rodilja i beba broj rođene djece u našoj bolnici. Dr. Stanišić je iznio podatke, koji govore kako je 2019. godine bilo 784 poroda, od kojih 10 blizanačkih te je rođeno 794 beba: 389 djevojčica te 405 dječaka.

Svi su izrazili želju i nadu da će se ove godine situacija popraviti te da će se roditi više djece.

“Katarine” su osoblju bolnice, uz zahvale za lijepi prijem i dobru suradnju, uputile i dobre želje za uspješan rad, s posebnim željama da imaju što više posla što će značiti i povećanje nataliteta u našoj županiji.