37. SJEDNICA ŽUPANIJSKOG ODBORA HDZ-a KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

KOPRIVNICA – 37. proširena sjednica ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije održana je u ponedjeljak, 25. studenoga 2019. godine u stranačkim prostorijama u Koprivnici. Tema sjednice bila je izbori za predsjednika Republike Hrvatske koji će se održati u nedjelju, 22. prosinca 2019. godine.

Predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota izvijestio je članove i članice kako će kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović uskoro posjetiti Koprivničko-križevačku županiju, a ovom je prilikom dogovoren prijedlog aktivnosti vezanih uz posjetu Kolinde Grabar Kitarović Županiji, koji će po potvrdi Izbornog stožera biti i službeno objavljen. Također je podsjetio članove i članice kako se potpisi, iako skupljeni još prvog dana, prikupljaju i dalje te pozvao da se dodatno angažiraju i uključe u prikupljanje potpisa za kandidaturu Kolinde Grabar Kitarović.

Osim dolaska kandidatkinje HDZ-a za predsjednicu Kolinde Grabar Kitarović, ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije u četvrtak, 28. studenoga 2019. godine bit će domaćin zajedničkoj sjednici Stručnog odbora za šport HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i nacionalnog Odbora za šport HDZ-a, kojim predsjeda Danira Nakić Bilić, najavio je predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota.

Klauzura za članove izbornih općinskih, gradskih i županijskih stožera kao i za stranačke dužnosnike, izvijestio je predsjednik Sobota, održat će se u subotu, 30. studenoga u Zagrebu dok će se završni skup održati u petak, 20. prosinca 2019. godine u Zagrebu.

Na kraju je predsjednik Sobota upoznao članove i članice kako će se sjednica Vlade RH i svih župana hrvatskih županija održati u Koprivnici, u ponedjeljak, 16. prosinca 2019. godine, a detalji posjete i aktivnosti predsjednika Vlade RH i predsjednika HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Andreja Plenkovića i suradnika bit će definiran u predstojećim danima.

Na 37. proširenoj sjednici ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije predsjednica Zajednice žena “Katarina Zrinski” Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić izvijestila je kako će se 20. obljetnica Zajednice žena “Katarina Zrinski” na nacionalnoj razini održati u subotu, 30. studenoga 2019. godine u Zagrebu, a Koprivničko-križevačke je županija, uz Osječko-baranjsku i Brodsko-posavsku, jedina koja će na skup s dva autobusa članica jer, kako je rekla predsjednica Rupčić, “žene su bitna podrška predsjednici”, koja će također nazočiti obljetnici.