AKTUALNA PREDSJEDNICA RH KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ SLUŽBENO OBJAVILA KANDIDATURU ZA NOVI MANDAT

ZAGREB – Aktualna predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović i kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu objavila je u srijedu, 2. listopada 2019. godine, u Zagrebu službenu kandidaturu za drugi mandat.

Prilikom službene objave kandidature, predsjednica i kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović istaknula je, među ostalim, važnost demografske politike, suverenizma, povećanja standarda te očuvanja našeg identiteta.

“Za predsjednicu koju izravno birate i koja vas izravno zastupa isticala sam najvažnije probleme, otvarajući javnu raspravu o njima te nudeći i svoja rješenja, a sada tražim vaše povjerenje za drugi mandat,” rekla je Grabar-Kitarović te izrazila zahvalnost svim hrvatskim ljudima koji su joj dali potporu i povjerenje, a zahvalila je i HDZ-u, predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću te svakom članu.

“HDZ mi i danas pruža snažnu potporu za novi predsjednički mandat”, kazala je Grabar-Kitarović.

Među ostalim, prilikom službene objave kandidature, aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je na okretanje budućnosti.

“Očuvanje hrvatske obitelji i slobode koja je časno izborena i očuvanje našeg identiteta samo su neke od zadaća koje su pred svima nama. Ono što su branitelji srcem, oružjem i životima branili, danas svi zajedno moramo nastaviti čuvati i na tim temeljima graditi budućnost”, rekla je Grabar-Kitarović te dodala da i demografska politika mora biti prioritet i da o tome kako ćemo joj se posvetiti ovisi opstajemo li ili nestajemo.

Uoči službene objave kandidature Kolinde Grabar-Kitarović za novi mandat predsjednice, predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković istaknuo je da aktualnu predsjednicu RH od ostalih kandidata izdvajaju postignuća u njenom prvom mandatu.

“Naša kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović imat će jedinstvenu potporu HDZ-a. Uz nju će stati većina hrvatskog naroda i ona će pobijediti”, naglasio je Plenković te podsjetio kako se predsjednica Grabar-Kitarović snažno angažirala na međunarodnom pozicioniranju Hrvatske te vodila računa o stabilnosti institucija, a ojačana je i Hrvatska vojska i obrana što, također, spada u predsjedničke nadležnosti.

“Svi članovi HDZ-a sudjelovat će u predsjedničkoj kampanji, a predsjednica će, siguran sam, dobiti većinsku potporu hrvatskih ljudi!”, zaključio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković.

Predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota također je uvjeren u pobjedu kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar-Kitarović u utrci za drugi mandat na Pantovčaku.

“Drago mi je da je aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i službeno objavila kandidaturu za još jedan predsjednički mandat. Članovi i članice HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji ovim joj putem čestitaju na kandidaturi i zajedno sa svim stranačkim strukturama pridonijet će njezinoj pobjedi. Maksimalno ćemo se angažirati u ovom razdoblju pretkampanje i kampanje za predstojeće predsjedničke izbore, kako bi naša kandidatkinja još jednom pobijedila te dodatno osigurala političku stabilnost i daljnji razvoj i pozicioniranje RH”, rekao je Sobota te najavio kako će uskoro krenuti i prve aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji za predstojeće predsjedničke izbore.