ODRŽANA 34. PROŠIRENA SJEDNICA ŽO HDZ-a KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

KOPRIVNICA – U srijedu, 18. rujna 2019. godine u prostorijama tajništva stranke u Koprivnici održana je 34. proširena sjednica Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije.
Predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota članove je izvijestio o zaključcima 66. sjednice Predsjedništva i 47. sjednice Nacionalnog vijeća Hrvatske demokratske zajednice, održane u ponedjeljak, 16. rujna 2019. godine u sjedištu stranke u Zagrebu.

Sobota je još jednom naglasio kako je aktualna predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović kandidatkinja stranke za naredni mandat i kako će se angažirati sve strukture stranke u kampanji za izbore za predsjednicu. Sobota je naglasio kako je na sjednicama Predsjedništva i Nacionalnog vijeća istaknto kako se očekuje maksimalan angažman svih članova i članica HDZ-a za predsjedničke izbore kao i čvrsta i jasna potpora smjeru kojim ide i vodi se aktualna Vlada i država, a upravo je to smjer koji je osigurao političku stabilnost, pozitivne ekonomske trendove i snažnije međunarodno pozicioniranje Republike Hrvatske. Napomenuo je kako u izbornoj kampanji svi članovi i članice trebaju imati jedinstvenu politiku te je potrebno suzdržati se svih onih unutarstranačkih aktivnosti koje zbunjuju članstvo i birače, kao i da svi članovi i članice budu odgovorni i zreli te se ponašaju u interesu HDZ-ove izborne pobjede na predsjedničkim izborima.

Također, Sobota je rekao kako su čelnici stožera aktualne predsjednice u borbi za njezin drugi mandat, predvođeni voditeljom stožera Ivanom Anušićem, krenuli s obilaskom županijskih organizacija stranke kako bi sve strukture stranke bile spremne za predstojeće izbore. U narednim danima, predstavnici stožera doći će i u Koprivničko-križevačku županiju, a tom će se prilikom održati radni sastanak sa svim predsjednicima temeljnih, općinskih i gradskih organizacija, članovima ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i svim članovima koji mogu dati svoj obol u kampanji i pobjedi Kolinde Grabar Kitarović.

Predsjednik Sobota predstavio je i donesene zaključke na sjednicama Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, a to su:

  • pobjeda na predstojećim izborima za predsjednicu kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović,
  • donošenje proračuna RH za 2020. godinu,
  • odrađivanje mandata aktualne Vlade RH, na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem, do kraja te
  • predsjedanje RH Europskom unijom u prvoj polovici 2020. godine, od siječnja do lipnja.

Sobota je isto tako podsjetio na izjavu predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića kako će se unutarstranački izbori održati tek iduće godine, u roku i u skladu sa Statutom HDZ-a te kako izjave, isključivo iz osobnog interesa, toliko prije unutarstranačkih izbora, radi pozicioniranja, ne pomažu ni predsjednici u kampanji niti jačanju Vlade.

Potpredsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborski zastupnik Damir Felak predstavio je članovima i članicama aktivnosti vezane uz jesensko zasjedanje Hrvatskog sabora, koje je počelo, u srijedu, 18. rujna 2019. godine te izvijestio o sjednici Kluba saborskih zastupnika HDZ-a.

Na kraju sjednice ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije predsjednik Darko Sobota najavio je članovima i članicama Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije kako će se sjednica Skupštine održati 2. prosinca 2019. godine na kojoj će biti donošenje izmjena proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2019. godinu kao i proračuna Županije za 2020. godinu s projekcijama za 2021. i 2022. godinu te isto tako, još jednom podsjetio kako će se odmah 2. siječnja 2020. godine održati nova sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije koja se mora održati po Zakonu zbog preuzimanja poslova Ureda državne uprave koje sve županije čeka od 1. siječnja 2020. godine.