PREDSJEDNIK ŽO HDZ-a D. SOBOTA IZASLANIK PREDSJEDNIKA HRVATSKOG SABORA NA PROSLAVI OSLOBAĐANJA KRIŽEVAČKE VOJARNE

KRIŽEVCI – Dan branitelja Domovinskoga rata Grada Križevaca i 28. obljetnica oslobađanja križevačke vojarne te osnivanja križevačkih ratnih postrojbi održana je u utorak, 17. rujna 2019. godine, u Križevcima. Uz brojne uzvanike, među kojima je bio i izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, general pukovnik Mladen Markač te izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, Nevenka Benić, svečanosti je nazočio i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota.

Nakon svete mise u crkvi Svete Ane, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja “Majka poginulog junaka”, a potom je u prostoru nekadašnje vojarne održana i svečana proslava Dana branitelja Domovinskoga rata Grada Križevaca i 28. obljetnica oslobođenja vojarne u Križevcima.

Na dane planiranja i oslobađanja tadašnje kasarne “Kalnik” te skladišta s oružjem u Širokom Brezju, u prigodnim govorima prisjetili su se u ime Kriznog stožera, tadašnje Općine Križevci Ivana Sučec Trakoštanec i Stjepan Palijan, a u ime križevačkih branitelja Vlado Kolić, dok su zahvalu na svemu učinjenom uputili i gradonačelnik Križevaca Mario Rajn te župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, kao i izaslanica Predsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Nevenka Benić. U prigodnom govoru, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota, i sam branitelj, zahvalio je svima koji su prije 28 godine krenuli u avanturu stvaranja nove države ni sami ne znajući što ih na tom putu u ostvarenju cilja čeka.

“Zajedništvo svih nas tada, prije 28 godina, može i mora biti primjer danas i sutra svima kako se zajedništvo može stvoriti puno. Hrvatski sabor na čelu s predsjednikom Gordanom Jandrokovićem i Vlada RH na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem, čini danas puno za sve hrvatske branitelje, kao i za članove njihovih obitelji i u posljednjem je razdoblju vidljiv pomak i u tom području. Još jednom, svima velika zahvala na svemu što se učinilo zajedništvom u branjenju i stvaranju naše Hrvatske”, rekao je Sobota.

Izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, general pukovnik Mladen Markač također je u prigodnom govoru zahvalio svim svojim suborcima braniteljima u svoje i u ime predsjednice te prisjeti se kako su svi krenuli bez ikakve zadrške braniti i stvoriti Hrvatsku.