SJEDNICA ŽO HDZ-a KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE: PREDSJEDNIK PLENKOVIĆ STIŽE U KOPRIVNICU

KOPRIVNICA – 33. proširena sjednica Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije održana je u utorak, 16. srpnja 2019. godine u prostorima stranke u Koprivnici, a nazočili su joj članovi predsjedništva ŽO HDZ-a i načelnicite predsjednici gradskih i općinskih odbora HDZ-a te članovi Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije.

Predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota izvijestio je članove o sjednici Nacionalnog vijeća stranke održane u utorak, 9. srpnja 2019. godine u sjedištu HDZ-a u Zagrebu. Sobota je istaknuto kako se u početku sjednice Nacionalnog vijeća predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kratko osvrnuo na EU izbore, odnosno na napravljenu analizu županijskih odbora stranke te iznio, u kratkim crtama, komentare koji su stigli s terena.

Tom priliko, Sobota je također naglasio kako je predsjednik Plenković potvrdio da će se sjednica Vlade RH u prosincu 2019. godine održati u Koprivničko-križevačkoj županiji, a isto tako najavio je kako će vrlo vjerojatno i posjetiti Renesansni festival, koji će se krajem kolovoza 2019. godine održati u Koprivnici koji mu je prilikom jedne od posjete Koprivničko-križevačkoj županiji ostao u lijepom sjećanju. Kako će se uskoro u Orahovici održati nova sjednica Savjeta za Salvoniju, Baranju i Srijem, predsjednik HDZ-a Plenković potvrdio je predsjedniku ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Soboti da postoji, također, velika mogućnost da i tom prilikom Plenković posjeti Koprivnicu i sastane se sa članovima ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije.

Na sjednici je predsjednik Zajednice branitelja “Gojko Šušak” Koprivničko-križevačke županije Zvonko Beljo najavio dolazak ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda u Koprivnicu, narednog ponedjeljka, 22. srpnja 2019. godine. Tom će prilikom ministar Medved uručiti nagrade najuspješnijim braniteljima, odnosno onima koji su isporučili najviše poljoprivrednih proizvoda koprivničkoj kompaniji temeljem Sporazuma Podravke i ministarstva hrvatskih braniteljima, u ukupnoj vrijednosti od 100 tisuća kuna.

Predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota na sjednici se osvrnuo na priče i novinarske upite oko raspuštanja podravsko-prigoskog odbora te naglasio kako o tome nije bilo riječi ni na jednoj od sjednica Nacionalnog vijeća HDZ-a te kako raspuštanja ni jedne organizacije HDZ-a u zemlji neće biti.

Na kraju sjednice, predsjednik Sobota podsjetio je kako će se iduće godine obilježiti 30 godina stožerne Hrvatske stranke u Koprivničko-križevačkoj županije te je prihvaćena ideja o izdavanju prigodne monografije u kojoj će biti obuhvaćena najvažnija događanja iz života i rada HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji u proteklih 30 godina.