PROSLAVLJEN DAN OPĆINE KLOŠTAR PODRAVSKI

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, Općina Kloštar Podravski proslavila je svoj dan, u subotu, 1. lipnja 2019. godine. Svečanosti je, uz brojne uzvanike iz političkog i društvenog života, nazočio i predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, zamjenik koprivničko-križevačkog župana Darko Sobota, kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića te potpredsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, saborski zastupnik Damir Felak, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

Načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović i predsjednik Općinskog vijeća Antun Karas, na svečanoj sjednici pohvalili su se učinjenim u proteklih 365 dana, od protekle proslave Dana općine.

Čestitku povodom Dana Općine Kloštar Podravski uputio je u ime predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i svoje osobno, Darko Sobota:

„ Poruka našeg predsjednika Vlade Andreja Plenkovića ide u smjeru važnosti korištenja sredstava iz dostupnih europskih fondova. Podsjećam da je prije dvije godine na području Hrvatske iskoristivost bila svega devet posto, a danas je to čak 68 %, s ciljem da do kraja mandata dođemo do 85 %. I to je jedan od načina kako se vode jedinice lokalne samouprave, a Kloštar Podravski primjer je kako kvalitetnom pripremom projekata i vizijom možete nešto ostvariti.  Spadate u prvi red jedinica na području naše županije po povlačenju i iskoristivosti europskih sredstava i na tome vam čestitam. Ne smijemo zaboraviti i jako veliku pomoć naših saborskih zastupnika koji su doprinijeli razvoju općine, a želim vam da u tom smjeru i dalje nastavite sa svojim razvojem.  Koprivničko-križevačka županija, a vjerujem i svi ostali dionici na regionalnoj i nacionalnoj razini, bit će na raspolaganju“.

Dan Općine Kloštar Podravski čestitali su i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborski zastupnik Damir Felak te saborska zastupnica Vesna Bedeković, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, načelnica Općine Hlebine Božica Trnski te general Mladen Markač.

U sklopu proslave Dana Općine Kloštar Podravski otvorena je cesta Kozarevac-Mala Črešnjevica i dječjeg igrališta u Kozarevcu.