DAMIR FELAK PREDSJEDNIK ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

KOPRIVNICA – Damir Felak, potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, izabran je za predsjednika Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije na drugoj konstituirajućoj sjednici održanoj u ponedjeljak, 3. srpnja 2021. godine, u dvorani Doma mladih u Koprivnici. Za potpredsjednike su izabrani Zdravko Matotan iz MOST-a te Vjekoslav Maletić iz MREŽE Nezavisnih lista.

– U mnogim slučajevima konstituiranje Skupštine nije jednostavan zadatak, s obzirom da se hrvatska politička scena poprilično razmirvila i u svakoj od županija je puno političkih inicijativa i grupacija. No, u kratkom smo roku uspjeli dogovoriti većinu, a sve to nam je osiguranje da nastavimo uspješno raditi posao, rekao je nakon sjednice župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

– Nakon pomalo burnog konstituiranja, očekujem da članovi i članice Županijske skupštine, bez prevelikih tenzija, rade u cilju boljitka Koprivničko-križevačke županije. Sigurno ćemo kao vladajuća većina nastojati poštovati sve želje i zahtjeve stranaka koje čine većinu, ali isto tako prihvatit ćemo i prijedloge oporbe, naglasio je predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Damir Felak.

– Vjerujem u zajedničku suradnju i iznimno me veseli konstituiranje Županijske skupštine, a sve za boljitak stanovnika Koprivničko-križevačke županije. Premala smo Županija i po veličini i po broju stanovnika, svi imamo zajedničke ciljeve u našoj Županiji i pozivam da svi u Županijskoj skupštini surađujemo na dobrobit stanovništva u svim onim projektima i programima koje smo svi iznijeli u predizbornoj kampanji, rekao je saborski zastupnik Darko Sobota.

Uz HDZ-ih osam članova i članica Županijske skupštine te četiri MREŽE Nezavisnih lista, vladajuću većinu čine tri člana s Kandidacijske liste grupe birača nositelja Marija Rajna, te po dva člana HSS-a i MOST-a. U ovom mandatu Županijska skupština Koprivničko-križevačke županije broji 37 članova i članica.

Za predsjednicu Mandatnog povjerenstva izabrana je Verica Rupčić iz HDZ-a, predsjednik Odbora za izbor i imenovanje je Stjepan Peršin također iz HDZ-a, predsjednik Odbora za statut i poslovnik je Goran Gregurek iz MREŽE Nezavisnih lista dok je potpredsjednica Verica Rupčić iz HDZ-a. Mario Rajn s kandidacijske liste grupe birača izabran je za predsjednik Odbora za financije i proračun dok je Vlado Bakšaj iz HDZ-a potpredsjednik. Predsjednici, potpredsjednici i članovi te članice ostalih odbora bit će izabrani na idućoj sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, koja je najavljena za jesen.