SRETAN DAN DRŽAVNOSTI!

Poštovane članice i članovi Hrvatske demokratske zajednice,

Drage Podravke i Prigorke, Podravci i Prigorci,

Dragi simpatizeri,

30. svibnja obilježavamo Dan državnosti, u spomen na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora (30. svibnja 1990.) i na povijesnu ulogu Hrvatskog sabora u očuvanju hrvatske državnosti tijekom mnogih stoljeća.

Nakon 19 godina, od 2020. godine, zahvaljujuću Vladi RH i premijeru Andreju Plenkoviću, Dan državnosti ponovno obilježavamo 30. svibnja. Upravo je taj 30. svibanj svojevrsni dan demokracije koji je u našem narodu bio jako dobro prihvaćen.

Dan državnosti 30. svibnja u sebi ima sve elemente hrvatske državnosti. Dan državnosti treba proslaviti dostojanstveno, stoga pozivam sve stanovnike Podravine i Prigorja, Koprivničko-križevačke županije, da obilježe ovaj dan kao što smo to i nekada radili te izvjese zastave RH i pokažu počast našoj Hrvatskoj za koju smo se mnogi od nas borili i izborili.

Slaveći obljetnicu hrvatske državnosti, zahvaljujemo svima koji su svojim radom pomogli u izgradnji i stvaranju Republike Hrvatske!

Stoga koristim i ovu priliku da svim Podravkama i Podravcima, Prigorcima i Prigorkama, i svim stanovnicima RH, čestitam 30. svibnja, Dan državnosti!

Sretan Vam Dan državnosti!

Darko Sobota,

predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborski zastupnik