KONSTITUIRAN ŽUPANIJSKI ODBOR HDZ-a KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

KOPRIVNICA – Konstituirajuća sjednica Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije održana je u srijedu, 23. prosinca 2020. godine online putem. Sjednicu su zajednički pratili u prostorijama stranke predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota i potpredsjednici Damir Felak, Vlado Bakšaj i Franjo Poljak te predsjednici GO HDZ-a Koprivnica Ratimir Ljubić i GO HDZ-a Križevci dr. Mato Devčić, a sjednici se putem linka pridružio i glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić.

Uvodno je predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota čestitao izabranim članicama i članovima Županijskog odbora te im svima poželio puno uspjeha u radu. Sobota je podsjetio na aktivnosti u proteklom razdoblju te naglasio kako je upravo ovaj odbor jedan od većih odbora HDZ-a na razini cijele zemlje. Glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić pozdravio je i čestitao izabranim članicama i članovima ŽO, kao i izabranim predsjednicima i potpredsjednicima te članicama i članovima općinskih i gradskih organizacija te izaslanicima na Opći sabor HDZ-a. Katičić je naglasio kako je HDZ donio dobru odluku kad se odlučilo nastaviti s unutarstranačkim izborima čija će kruna biti upravo Opći sabor koji će se održati čim to dopuste epidemiološke mjere. Također, glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić napomenuo je kako se još prije Općeg sabora trebaju održati izbori u stranačkim zajednicama, koji su zbog cjelokupne situacije s epidemijom koronavirusa, trenutno odgođeni.

– Unutarstranački izbori ujedno su i priprema za predstojeće lokalne izbore koji nas čekaju u svibnju 2021. godine. Cilj naše stranke je održati postojeće stanje te to stanje pokušati poboljšati i pojačati. Znam i vjerujem kako će HDZ još jednom pokazati da smo najjača i najbolja stranka u RH. U svoje osobno ime i u ime stranke želim svima Vama puno uspjeha u radu Županijskog odbora, rekao je glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić.

Nakon uvodnih govora glavnog tajnika HDZ-a Krunoslava Katičića i predsjednika ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darka Sobote konstituiran je Županijski odbor, a za političkog tajnika ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije izabran je Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski dok je za rizničara izabran Mirko Perok, načelnik Općine Virje. Sve su odluke na konstituirajućoj sjednici donesene jednoglasno.

Na kraju online kontituirajuće sjednice ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije predsjednik Darko Sobota poželio je članicama i članovima Odbora puno uspjeha u radu te sretan Božić i uspješnu i zdravu 2021. godinu.