DARKU SOBOTI JOŠ JEDAN MANDAT PREDSJEDNIKA ŽO HDZ-a KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

KOPRIVNICA – Članovi i članice HDZ-a u Koprivničko-križevačke županije ove nedjelje, 22. studenog 2020. godine, birali su predsjednika i potpredsjednike Županijske organizacije, predsjednike i potpredsjednike općinskih i gradskih organizacija, članove i članice općinskih i gradskih odbora te izaslanike na Županijsku skupštinu HDZ-a Koprivničko-križevačke županije.

Jedini kandidat za predsjednika ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije bio je aktualni predsjednik Darko Sobota, koji će stranačku organizaciju voditi u narednom mandatu s potpredsjednicima Damirom Felakom, Stjepanom Milinkovićem, Vladom Bakšajem i Franjom Poljakom.

Nakon zatvaranja stranačkih birališta i dolaskom prvih rezultata, predsjednik Sobota i potpredsjednici Felak, Milinković, Bakšaj i Poljak zajedno s novim predsjednikom GO HDZ-a Koprivnica Ratimirom Ljubićem održali su konferenciju za medije.

Predsjednik Sobota zahvalio je svim članicama i članovima koji su, usprkos situaciji uzrokovanoj koronavirusom, izašli na izbore:

– Puno je posla pred nama. Kroz dva tjedna čeka nas nastavak izbora, a sigurno je da, ako ne već sutra, onda sigurno 7. prosinca 2020. godine, nakon drugog kruga unutarstranačkih izbora, krećemo s pripremama za lokalne izbore. HDZ je unazad nekoliko mandata imao svog župana, bio je to Darko Koren koji nije bio član naše stranke, ali u suradnji s njim mi kao njegovi zamjenici, donedavno ja, a danas još uvijek i Ljubić, imamo jednu odličnu suradnju. Dobre suradnje nećemo prekidati, ali dozvolite da zajedno s ovom ekipom i kompletnim Županijskim odborom kojeg ćemo znati već 7. prosinca dogovorimo naše akcije, razmišljanja i stavove kako bismo opravdali dosadašnja postignuća i povjerenje građana da obnašamo tu prestižnu dužnost vlasti na nivou županije. Siguran sam u to da ćemo odabrati najboljeg kandidata, iako napominjem da mi već sada određene stavove i rješenja imamo. Ne treba prekidati nešto što je dobro i što je u interesu naših građana. Zasigurno novi predsjednik, ali i njegova ekipa na nivou Koprivnice ima rješenja i siguran sam da ćemo biti ozbiljan protivnik i dosadašnjoj vlasti na nivou Koprivnice i već se pripremamo za tu akciju, za lokalne izbore, rekao je novinarima Sobota.

Novi predsjednik GO HDZ-a Koprivnica Ratimir Ljubić zahvalio je također svima koji su izašli na izbore:

Ove smo izbore nastavili u specifičnim uvjetima i velika zahvala svima koji su se odazvali, a prema trenutno dostupnim podacima, s obzirom na broj obrađenih mjesta, na području koje pokriva GO Koprivnica, izlaznost je oko 20%. Hvala i svima koji su se kandidirali ne samo za članove i članice Gradskog odbora već i za potpredsjednike GO HDZ-a Koprivnica, njih pet. Vjerujem da će članice i članovi izabrati najbolje te da ćemo svi nastaviti raditi za dobrobit svih nas, kazao je Ljubić.

Želja je, rekao je u svom obraćanju medijima, potpredsjednik Stjepan Milinković, ojačati stranku u daljnjim naporima u temeljnom cilju – unapređenju kvalitete življenja u svim sredinama. S optimizmom očekujemo naredne lokalne izbore, zaključio je Milinković.  Potpredsjednik Damir Felak istaknuo je kako je svaki član HDZ-a s područja Koprivničko-križevačke županije imao priliku kandidirati se i birati na ovim izborima i kako je to bila volja svakog pojedinca. Cilj je, naglasio je Felak, i dalje ići naprijed i raditi na dobrobit stanovnika Podravine i Prigorja. Nov u sastavku potpredsjednika, ali s dugim stranačkim stažem je Vlado Bakšaj koji je izrazio nadu da će svojim iskustvom pomoći da stranka bude još bolja i pristupačnija ljudima po svim pitanjima razvoja Koprivničko-križevačke županije i svake općine i grada. Potpredsjednik Franjo Poljak istaknuo je kako će se nastaviti kontinuitet zalaganja, a sve s ciljem što bolje pripreme za predstojeće lokalne izbore.

foto: drava.info