NASTAVLJA SE GRADNJA ŠKOLSKO-SPORTSKE DVORANE U KALINOVCU

KALINOVAC – Svečano potpisivanje Ugovora o nastavku gradnje školsko-sportske dvorane Osnovne škole “Ivan Lacković Croata” u Kalinovcu, čime će se završiti prije započeti radovi na postojećoj zgradi školsko-sportske dvorane upriličen je ovog utorka, 12. listopada 2020. godine u Društvenom domu u Kalinovcu. Ugovor su potpisali župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i načelnik Općine Kalinovac Danijel Zvonar te u ime Zajednice ponuditelja – Bistra d.o.o. Đurđevac i Radnik d.d. Križevci, direktor tvrtke Bistra d.o.o. Krešimir Habijanec, a svečanosti potpisivanja nazočio je i saborski zastupnik Darko Sobota.

Ugovor je vrijedan 8,7 milijuna kuna, a za stručni nadzor još će se izdvojiti 99 tisuća kuna. Drugi je ovo ugovor iz Programa izgradnje pet školsko-sportskih dvorana koji je inicirala Koprivničko-križevačka županija kojima će se, osim poboljšanja uvjeta za učenike i nastavnike, povećati i standard života te dati dodatni program razvoju lokalne zajednice.

Čestitam svima koji su ustrajali na ovom projektu unatoč tome što financijske okolnosti nisu bile naklonjene, a posebno Koprivničko-križevačkoj županiji koja je pronašla način da se ovaj vrlo važan objekt za našu zajednicu kvalitetno dovrši. Vlada Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem čvrsto je podržala Program izgradnje sportskih dvorana, a tome smo svjedočili i pri nedavnom posjetu predsjednika VRH našoj županiji prilikom kojeg je naglašeno kako Vlada veliku pažnju poklanja našem kraju i suradnji s jedinicama lokalne samouprave. Vjerujem kako će se ta izvrsna suradnja nastaviti i na novim projektima kojim će se još više podići razina života u Podravini i Prigorju, rekao je prilikom svečanosti potpisivanja ugovora saborski zastupnik Darko Sobota.

foto: kckzz.hr