U PRIGODI DANA DRŽAVNOSTI POLOŽEN VIJENAC I ZAPALJENE SVIJEĆE U KOPRIVNICI

KOPRIVNICI – U prigodi Dana državnosti, koji se od ove godine obilježava 30. svibnja, izaslanstvo Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije predvođeno predsjednikom Darkom Sobotom te potpredsjednikom ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborskim zastupnikom Damirom Felakom, položili su vijenac i zapalili svijeće u petak, 29. svibnja 2020. godine, kod Spomenika hrvatskoj slobodi na Florijanskom trgu u Koprivnici, u spomen na sve branitelje i civile stradale u Domovinskom ratu.

Nakon 19 godina, Dan državnosti ponovno se obilježava 30. svibnja, na dan kada je 1990. godine konstituiran prvi demokratski izabran sabor, rekao je u izjavi za medije predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota:

“Zahvaljujući Vladi RH na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem prošle je godine donesena odluka o vraćanju Dana državnosti na 30. svibnja. 30. svibanj je svojevrsni dan demokracije, koji je u hrvatskom narodu bio jako dobro prihvaćen. Ove godine kada nakon 19 godina obilježavamo Dan državnosti 30. svibnja, ujedno je i 30. obljetnica Dana državnosti. Vjerujem da će 30. svibnja kao Dan državnosti dovesti do respekta hrvatskih građana prema državi. Raduje me kao čelnika ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije da smo vratili 30. svibanj kao Dan državnosti jer je taj dan ostao u srcima naših ljudi. Vjerujem da više neće biti nerazumijevanje među našim građanima i da će od ove godine svi znati koji je to glavni državni blagdan, a ne kao svih ovih godina kada naši građani nisu to znali i nisu bili sigurni je li to 25. lipnja, 8. listopada ili neki drugi dan. Stoga koristim i ovu priliku da svim Podravkama i Podravcima, Prigorcima i
Prigorkama, i svim stanovnicima RH, čestitam 30. svibnja, Dan državnosti!”, rekao je predsjednik Sobota.